Hoppa till huvudinnehållet
Söndag 29 november 2020
16:00
Sal D
  • Musik

Livestream: UTOM – I. Bergström, A. Christensson & F. Jers

Medlemmar ur tankesmedjan Unga tankar om musik, tillika vår husockupant har gått ihop i mindre ensembler med musiker från olika genrer för att utforska varandras fält och skapa ny musik. Livesänds på YouTube.

Konsertsamtal: Sväng!
Klassisk, jazz- och folkmusik som svänger! Men varför svänger den? Och svänger den lika? NÄR och HUR svänger den? Den klassiska pianisten Anna Christensson, jazzmunspelaren Filip Jers och folkmusikdragspelaren Isak Bergström möts i musik och konsertformat på temat sväng. Utöver musik bjuds på tankar från musikerna om svängets egen filosofi, dess beståndsdelar och betydelse och mycket annat. Välkomna!

Om Unga tankar om musik (UTOM)
UTOM är en tankesmedja och ett nätverk som består av unga musikpersonligheter som har insett att musiklivet en vacker dag kommer att vila på deras axlar. Verksamhetens kärna är att unga yrkesverksamma från alla genrer möts, utvecklas och tillsammans arbetar för framtidens inkluderande, utmanade, toleranta och djärva kulturklimat. Medlemmarna är mellan 25 och 40 år och väljs in på ett fyraårigt mandat.

I denna konsertserie möts medlemmar i oväntade trio- och duokonstellationer och utforskar vad som händer i mötet mellan vitt skilda genrer och musikbakgrunder, med inslag av samhällsengagemang och samtal.

Datum & tid

29 november 2020 16:00

Längd
Cirka 1 timme
Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Anna Christensson, Filip Jers, Isak Bergström

Information