Hoppa till huvudinnehållet
Tisdag 13 oktober 2020
19:00
  • Musik

Livestream: UTOM – Rickard N Jokela & Linn Persson

Medlemmar ur tankesmedjan Unga tankar om musik, tillika vår husockupant har gått ihop i mindre ensembler med musiker från olika genrer för att utforska varandras fält och skapa ny musik.

Högljudda viskningar och rofyllda vrål.
Minimalism möter maximalism när elbasisten Rickard N Jokela möter saxofonisten Linn Persson. I en genrelös konsert bjuds publiken på improvisationer och kompositioner i en unik klangvärld av saxofoner, elbas och elektronik.

Basisten Rickard N Jokela sysslar med många olika typer av musik men är främst verksam inom improvisationsmusik. Från indisk konstmusik till jazz via hårdrock och hiphop blandas olika influenser både som solist och frilansande musiker. I sitt ständiga letande efter nya ljud så jobbar han mycket med färgglada effektpedaler som han knappt har läst bruksanvisningen till.

Saxofonisten Linn Persson är specialiserad på nutida konstmusik. Sedan 2016 är hon medlem i Stockholms Saxofonkvartett – en av landets främsta ensembler för ny musik. Linn verkar som frilansande orkester- och kammarmusiker samt solist och samarbetar regelbundet med tonsättare för att ta fram ny repertoar för instrumentet.

Om Unga tankar om musik (UTOM)
UTOM är en tankesmedja och ett nätverk som består av unga musikpersonligheter som har insett att musiklivet en vacker dag kommer att vila på deras axlar. Verksamhetens kärna är att unga yrkesverksamma från alla genrer möts, utvecklas och tillsammans arbetar för framtidens inkluderande, utmanade, toleranta och djärva kulturklimat. Medlemmarna är mellan 25 och 40 år och väljs in på ett fyraårigt mandat.

I denna konsertserie möts medlemmar i oväntade trio- och duokonstellationer och utforskar vad som händer i mötet mellan vitt skilda genrer och musikbakgrunder, med inslag av samhällsengagemang och samtal.

Datum & tid

13 oktober 2020 19:00

Längd
Cirka 1 timme
Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Rickard N Jokela, bas, Linn Persson, saxofon

Information