Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 30 maj 2020
19:00
  • Musik

Livestream: Väsen

Tre musiker med ett gemensamt sound, ett lekfullt men ändå fullbordat samspel som verkar trotsa fysikens lagar, en intensitet med ett stort sinne för humor och modernitet som är rotad i tradition. Väsen, en svensk akustisk trio, nu inne på sitt 31:a år med att turnera tillsammans.

Delarna: en femsträngad viola med sofistikerad symfonisk smak, en äventyrlig 12-strängsgitarr och en nyckelharpa djupt förankrad i traditionerna för svensk folkmusik. Alla tre är instrumentella virtuoser i sin egen rätt, och tillsammans bildar de en unik övernaturlig varelse. Att uppleva Väsen är att bevittna en ensemble i sitt esse.

Bandets ursprung är djupt förankrat i den svenska landsbygds skogar och rika jord, i den århundraden gamla traditionen för Upplands folkmusik. Det är en tradition som är kryddad med fullständiga spelförmågor. Men detta är mer än bara ett traditionellt ljud.

Det finns en lekfullhet till deras musik, en glädje i att göra spännande nya arrangemang av hundraåriga låtar och nya original inspirerade av traditionen. Rock-, jazz-, traditionella och klassiska påverkningar vävs samman och skapar vacker musik. Vi kan lova att du aldrig kommer att veta vad som kommer hända härnäst.

För att köpa biljetter till denna livestream, klicka på den gula knappen ”köp biljett” uppe i höger hörn eller längre ner här på sidan. Då kommer du direkt till arrangörens hemsida, där klickar du på den blå knappen ”register” nere till vänster på sidan för att köpa biljetter. Denna sändning är en del av Folk weekend Oxford och sänds live via Zoom den 30/5 19.00.

Datum & tid

30 maj 2020 19:00

Längd
75 min
Biljettpris

Biljettpris: 100-260 kr

Arrangör
Folk weekend Oxford

Information