Hoppa till huvudinnehållet
Fredag 24 november 2023
12:15
UKK - Sal B - Onumrerad sittplats
  • Musik

Lunchkonsert med Marit Bergman

Intim konsert med hyllade popstjärnan som spelar musik från nya albumet ”Här kommer vargen”. För lunchen står UKK:s kockstjärnor. Underbart, kort och gott!

Många av oss minns Marit Bergman som en av de stora pop-profilerna under det tidiga 2000-talet – nu är den grammisbelönade artisten äntligen aktuell med en ny skiva: ”Här kommer vargen”. Som en del av UKK:s nya serie med lunchkonserter spelar hon musiken i ett intimt format. Underbart, kort och gott!

När natten faller, när larmen tjuter, när bomberna mullrar och ensamhet förlamar, när mänskligheten har huvudet mot bilan, hur bär man då sig åt för att inte gräva ner sig i ett svart hål? Hur hittar vi varandra, hur hittar vi ljuset, hur hittar vi hoppet, hur hittar vi tron på att framtid finns, och hur ger man ljus, hopp och framtid till de som ska fortsätta leva när du och jag är borta? Det är frågorna som Marit Bergman ställer sig på sitt senaste album.

Marit Bergman

Sångerskan från Rättvik slog igenom redan i mitten av 90-talet med bandet Candysuck, där hon spelade gitarr. 2002 släppte hon sitt första egna album, 3.00 A.M. Serenades, på eget skivbolag, och framgångarna med albumet ledde till ett skivkontrakt med bolagsjätten Sony.

Därefter följde en EP, duett med Moneybrother och uppföljaralbumet Baby Dry Your Eye – det sistnämnda vann Marit Bergman två Grammisar 2004 i kategorierna Årets kompositör och Årets kvinnliga artist.

Marit Bergman fortsatte släppa musik under 00-talet, innan hon flyttade till New York och bodde där i flera år. Under tiden i USA och därefter har hon nästan helt valt att avstå från offentliga spelningar men återkom i Kalle Moraeus TV-program med ”Moraeus med mera” hösten 2013. Sedan 2016 har hon varit programledare för musikprogrammet ”Backstage med Marit Bergman” i Sveriges Radio P4. I dag bor hon i Sverige igen och har återvänt till scenen till vår och många andra fans stora glädje!

Maten

Till lunch serveras en matig wrap med kyckling eller halloumi blandat med härlig couscoussallad, gröna blad och en avokadokräm. Smakfullt, kort och gott!
Hämtas i baren på plan 3.

Datum & tid

24 november 2023 12:15

Längd
Cirka 45 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 260 kr (inklusive wrap)
Student/MHV: 220 kr (inklusive wrap)
Endast konsertbiljett: 160 kr

Övrigt
Hämta din wrap och köp dryck och kaffe i baren på plan 3.
Presenteras av
Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Marit Bergman

Information