Hoppa till huvudinnehållet
Torsdag 31 december 2020
00:00
  • Övrigt

Mat med UKK: Stekt gravad lax med potatissallad

Dagens recept från UKK-köket är perfekt för att bli av med överblivna kokta potatisar.

Stekt gravad lax med potatissallad
4 portioner

 4 portioner, ca 800 g gravad lax (alternativt grava själv)
1 ask sockerärtor
500 g mandelpotatis
2 msk kapris + till garnering
2 st rödlökar
2 msk dijonsenap
1 dl matlagningsyoghurt
1/2 dl virgin olivolja
2 msk sherryvinäger eller vad man har hemma
Salt och peppar

  1. Koka potatisen, kyl ner och skiva. Skala och skiva rödlöken samt skölj och strimla sockerärtorna.
  2. Blanda yoghurt med senap, olja och vinäger till en dressing och smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda potatis, kapris, lök, sockerärtor och dressing (spara gärna lite att ha till garnering).
  4. Stek laxen i panna utan fett på båda sidor så att den blir varm och får en fin yta.
  5. Lägg upp potatissalladen tillsammans med laxen och garnera med kaprisbär och ev. lite av dressingen.

Jens dryckestips:
Turckheim Pinot Gris Réserve 2018

 Alkoholfri: Jus de Pommes Artisanal Pétillant – Äppelmust

 

 

 

Datum & tid

31 december 2020 00:00

Information