Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 12 september 2020
17:30
Sal D
  • Musik

Mats Dimming – Kulturnatten 2020

Mats Dimmings masterprojekt handlar ungefär om att utforska minimalistisk och meditativ improvisationsmusik, där idén om en konsertinstallation har funnits med. Musiken är delvis inspirerad av kompositören Morton Feldman, jazztrion The Necks och 60-talets minimalister.

Begränsat antal platser – anpassade efter FHM restriktioner.

Kontrabasisten Mats Dimming är masterstudent vid Kungliga Musikhögskolan. Inspirerad av minimalism komponerar han för improviserande musiker, och vill på det sättet undersöka gränslandet mellan stillastående och framåtrörelse. Musiken, som kan vara både vacker och spännande, har ett fokus på repetition och långsam förändring. 

Kort sagt; det blir långa låtar där publiken bjuds in till att sitta ner och drömma sej bort i en ljudvärld där allt kan hända, om tid finns.

Till UKK:s restaurangscen under Kulturnatten 2020 tar Mats med sig en spännande konstellation av fri- och likasinnade musiker. Inga biljetter krävs och det är möjligt att komma och gå under konserten. Max 40 i publiken samtidigt.  Livestreamades även som en del av Kulturnatten 2020 på UKK:s Facebooksida.

Datum & tid

12 september 2020 17:30

Längd
Cirka 1 timme 30 minuter
Biljettpris

Fri entré, begränsat antal platser.

Övrigt
Livestreamas även på UKK:s Facebooksida under kulturnatten 12/9
Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress

Information