Hoppa till huvudinnehållet
Torsdag 21 januari 2021
16:00
UKK - Stora salen
  • Dans

Inställt: Nötknäpparen – Moskvateatern

Nötknäpparen med Moskvateatern 21 januari 2021 ställs in

Nötknäpparen med Moskvateatern 21 januari 2021, 16.00 & 19.30 ställs in mot bakgrund av fortsatta restriktioner kring coronavirus/covid-19.

Återköp
Återköp av biljetter kommer att ske automatiskt för dig som köpt biljetterna via ukk.seeller Tickster med kort eller swish. Har du däremot köpt biljetterna på plats via UKK:s biljettkassa, via internetbank eller faktura ber vi dig vänligen att ta kontakt med oss inom 30 dagar för att ange den information som behövs för att göra ett återköp. Detta gäller även dig som bytt bankuppgifter, swishnummer eller betalat hela eller en del av ditt köp med presentkort.

Kontakta UKK senast 7 januari på tel. 018-727 90 00 eller biljettkassa snabel-a ukk punkt seför hjälp med återköp. Du ansvarar själv för att kontrollera att ditt återköp går igenom och du får din återbetalning enligt köpvillkoren.

Observera att biljettkassan för närvarande har stängt och svarar endast per telefon och mejl. Se aktuella öppettider här www.ukk.se/ditt-besok/oppettider/ . För att underlätta för vår personal är det viktigt att du uppger ditt referensnummer och telefonnummer när du mejlar oss.

Vid återköp får du tillbaka hela biljettsumman, men inte det som kallas serviceavgift. Denna avgift täcker delar av den administration och det arbete som görs av vår biljettpersonal. I nuläget ber vi om er förståelse för att återköp som normalt tar 3-5 bankdagar tar längre tid. Vi eftersträvar att tillsammans med vår biljettpartner Tickster sköta återbetalningar skyndsamt och hanterar evenemangen i datumordning.

Vi hoppas att du har överseende med att det just nu råder högt tryck på vår biljettkassa och att svarstiden därför kan bli längre än vanligt.

__________
Nötknäpparen – Moskvateatern ”Den klassiska baletten”
Den 21 januari 2021 presenterar Moskvateatern den legendariska balettföreställningen ”Nötknäpparen” av Pjotr Tjajkovskij på Uppsala Konsert & Kongress.

Nötknäpparen
Premiären av baletten ”Nötknäpparen” ägde rum 1892 på Mariinskijteatern i St. Petersburg. ”Nötknäpparen” är en saga som förenar olika teman – en munter julstämning samt en hemlighetsfullhet och mystik, vilket är mycket karaktäristiskt för E.T.A. Hoffmanns verk. För åskådarna – både barn och vuxna – har denna balettföreställning blivit en spännande och förtrollande nyårsberättelse. Balettföreställningen ”Nötknäpparen” har en speciell plats i Moskvateaterns repertoar, som leds av den förtjänstfulla ryska scenartisten Elizaveta Nebesnaya. Teaterns huvuduppgift är att med hjälp av modern teknik bevara den klassiska ryska balettens traditioner och göra dem begripliga för den moderna åskådaren.

Olga Azizova – företaget WORLDSTARS styrelseledamot och arrangör av Moskvateaterns gästföreställningar säger:
– Jag är stolt över att WORLDSTARS i tio år har organiserat balettföreställningar och unika galakonserter med världsberömda balettstjärnor i fyra länder – Lettland, Estland, Sverige och Norge. Under dessa år har tiotusentals åskådare fått chansen att se de bästa balettsolisterna från Parisoperan, Bolsjojteatern, London Royal Ballet och andra teatrar, däribland Moskvas berömda balettrupp och njuta av balettkonstens unika skönhet och hjärtlighet. Det gläder mig att kunna meddela att den 21 januari kommer Moskvateatern – Den klassiska baletten, att presentera den sagolika balettföreställningen ”Nötknäpparen” av Pjotr Tjajkovskij på Uppsala Konsert & Kongress. Publiken får möta enastående dansare, storslagna kostymer och en fantastisk scenografi. Jag är övertygad om att ni, efter att ha njutit av denna föreställning, kommer att minnas denna underbara kväll med speciell ömhet. Det är mycket viktigt för mig att denna nyårssaga skapar en festkänsla hos varje åskådare och att förmedla att den klassiska baletten kan vara väldigt spännande. Kom och se balettföreställningen ”Nötknäpparen” och när ni kommer ut från salen på strålande humör kommer ni att vara tacksamma över att ni tillbringat denna kväll tillsammans med oss!

Datum & tid

21 januari 2021 16:00

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Parkett: 595 kr (inklusive serviceavgift)

Balkong: 525 kr (inklusive serviceavgift)

Övrigt
Rekommenderad från 5 år. Musiken till föreställningen är förinspelad
Arrangör
Sia Worldstars
Medverkande
Moskvateatern ”Den klassiska baletten”

Information