Hoppa till huvudinnehållet
Måndag 5 februari 2018
18:30
Sal D
  • Samtal

Pillerpodden under huden på Janice

Ett förtroligt samtal. Gäst på årets första Pillerpodden är P3 Guld- och Grammisnominerade Janice.

Under huden på… Janice

I soffan på vår mysiga scen i restaurangen sitter Siri Strand och Emma Westas Rödin redo att möta en aktuell artist, speciellt inbjuden för detta tillfälle. Det blir intima, öppna och ärliga samtal om livet vid sidan av scenen, om drivkrafter, rädslor, drömmar och demoner.

– Vi spelar upp artistens låtar och favoritmusik samt pratar om allt från musik till hur vi kan prata bättre om svåra saker och hjälpa varandra, berättar Emma och Siri.

På årets första Under huden på… är det P3 Guld- och Grammisnominerade Janice som sjunker ner i intervjusoffan.

Janice är en i raden av stjärnor som fostrats i plantskolan Tensta Gospel Choir. Musiken hon skapar beskrivs bäst som stämningsfull, hoppfullt mörk och på många sätt också blytung – i hennes soulpräglade röst finns både känsla och substans med förmåga att hänföra vem som helst.

Med singlar som ”I Got You”, ”Queen” och ”Answer” i ryggen och snart det kommande albumet ”Fallin’ Up” i hand är det bara att konstatera – Janice är ett av våra främsta framtidshopp. Hon nominerades i år till en Grammis i kategorin Årets nykomling och om bara några veckor ser vi henne live på P3 Guld-galan. Kort därefter är det dags för en efterlängtad turné, både på hemmaplan och i grannländerna.

Pillerpodden är Uppsalas största podcast och vällyssnad över hela landet. Poddens uppskattade intervjuer har gett hopp och förståelse till tusentals människor. Emma och Siri har intervjuat namn som Stina Wollter, Cleo och Anitha Schulman, men också allt från privatpersoner till högt uppsatta politiker. Men Pillerpodden är också en liveföreteelse. Under flera kvällar i vår kan man besöka UKK och uppleva samtal som verkligen går under huden, artistporträtt i en öppen bejakande samtalsform.

Idag är podcasten en liten del av Pillerpoddens verksamhet, men samtidigt kärnan i allt deras arbete. Siri och Emma jobbar heltid med att förebygga psykisk ohälsa bland unga på många olika sätt, bland annat genom podden, men också via utbildning, opinionsbildning och social media.

Kommande gäster presenteras löpande. Fri entré.

Lyssna på tidigare gäster:
Eric Rapp
Albin Johnsén
Cleo – Nathalie Missaoui 
Blenda Kabondo

Datum & tid

5 februari 2018 18:30

Längd
Ca 1 timme och 30 minuter
Biljettpris

Fri entré

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Siri Strand, Emma Westas Rödin

Information