Hoppa till huvudinnehållet
Måndag 5 mars 2018
18:30
  • Samtal

Pillerpodden under huden på Vulkano

Siri och Emma från Pillerpodden i ett förtroligt samtal med duon Vulkano (Cissi Efraimsson & Lisa Pyk).

I soffan på vår mysiga scen i restaurangen sitter Siri Strand och Emma Westas Rödin redo att möta en aktuell artist, speciellt inbjuden för detta tillfälle. Det blir intima, öppna och ärliga samtal om livet vid sidan av scenen, om drivkrafter, rädslor, drömmar och demoner.

– Vi spelar upp artistens låtar och favoritmusik samt pratar om allt från musik till hur vi kan prata bättre om svåra saker och hjälpa varandra, berättar Emma och Siri.

Pillerpodden är Uppsalas största podcast och vällyssnad över hela landet. Poddens uppskattade intervjuer har gett hopp och förståelse till tusentals människor. Emma och Siri har intervjuat namn som Stina Wollter, Cleo och Anitha Schulman, men också allt från privatpersoner till högt uppsatta politiker. Men Pillerpodden är också en liveföreteelse. Under flera kvällar i vår kan man besöka UKK och uppleva samtal som verkligen går under huden, artistporträtt i en öppen bejakande samtalsform.

Idag är podcasten en liten del av Pillerpoddens verksamhet, men samtidigt kärnan i allt deras arbete. Siri och Emma jobbar heltid med att förebygga psykisk ohälsa bland unga på många olika sätt, bland annat genom podden, men också via utbildning, opinionsbildning och social media.

Kommande gäster presenteras löpande. Fri entré.

Gäster: Vulkano (Cissi Efraimasson & Lisa Pyk)

Denna gång möter vi den hyllade duon Vulkano, bestående av Cissi Efraimasson & Lisa Pyk, båda med ett förflutet i numera insomnade bandet Those Dancing Days.

Cissi på stående trummor och sång och Lisa på keyboards utgör en explosiv duo som kan spränga berg med sin kraft. Vulkano blandar hittiga poprefränger med mullrande trummor, djungelrytmer, förföriska melodier och pumpande basslingor. Cissi och Lisa är inte rädda för att testa nya vägar i sin musik och pushar ständigt gränserna mellan punk, pop, rock och elektronica. Cissis texter rör sig mellan högt (fest, dans, sex) och lågt (existentiella grubblerier). Bandets intresse för det ockulta sprider ett magiskt skimmer över allt de gör. Vulkano är ett konstprojekt lika mycket som ett band och vid sidan av musiken skapar de visuell konst, film och performance.  Vulkano släppte sitt tredje album ”Peach Punch” i novemberl, och har dokumenterats i Alexandra Dahlströms långfilmsdebut ”All We Have Is Now”.

Lyssna på tidigare gäster:
Eric Rapp
Albin Johnsén
Cleo – Nathalie Missaoui 
Blenda Kabondo

Datum & tid

5 mars 2018 18:30

Längd
Ca 1 timme och 30 minuter
Biljettpris

Fri entré

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Siri Strand, Emma Westas Rödin, Cissi Efraimsson, Lisa Pyk

Information