Hoppa till huvudinnehållet
Pillerpodden Siri Strand och Emma Westas Rödin. Foto Jesper Mattsson.

Pillerpodden

Måndag 9 april 2018
18:30
Sal D
  • Samtal

Pillerpodden

Förtroliga samtal med aktuella artister i liveinspelad podcast.

Pillerpodden är Siri Strand och Emma Westas Rödins projekt som sedan starten har syftat till att bryta tabut kring psykisk ohälsa genom att öppet prata om sina egna erfarenheter. Kommande gäster presenteras löpande. Fri entré.

– Första gången jag träffade Emma och Siri så kände vi alla tre att vi ville samarbeta. Jag är otroligt imponerad över deras viktiga arbete och mycket stolt över att de väljer UKK som scen för sin nya satsning, säger Lena Åberg Frisk, vd och konstnärlig ledare på UKK.

Idag är Pillerpodden Uppsalas största podcast och vällyssnad över hela landet. Podden har blivit en en förstående och hoppfull röst för tusentals ungdomar – med eller utan psykisk ohälsa. Podcasten har gästats av namn som Stina Wollter och Anitha Schulman, men också av allt från privatpersoner till högt uppsatta politiker. Podcasten växer i rask takt, inte minst sedan deras blogg på VeckoRevyn startade i april 2017.

Men nu är alltså Pillerpoden också en liveföreteelse. Under fyra kvällar i vår kan man besöka UKK och uppleva Pillerpoden på plats, där vi tar del av intima artistporträtt i  öppen bejakande samtalsform, med unga aktuella artister i intervjusoffan.

– Vi hoppas nå många unga och fortsätta öppna upp för samtal kring ungas hälsa. Upplägget blir en liveintervju, vi spelar upp artistens låtar och favoritmusik samt pratar om allt från musik till hur vi kan prata bättre om svåra saker och hjälpa varandra, säger Emma Westas Rödin och Siri Strand om den nya formen.

Idag är podcasten en liten del av Pillerpoddens verksamhet, men samtidigt kärnan i allt deras arbete. Siri och Emma jobbar heltid med att förebygga psykisk ohälsa bland unga på många olika sätt, bland annat genom podden, men också via utbildning, opinionsbildning och social media.

Datum & tid

9 april 2018 18:30

Längd
Ca 1 timme och 30 minuter
Biljettpris

Fri entré

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Siri Strand, Emma Westas Rödin

Information