Hoppa till huvudinnehållet
Söndag 29 april 2018
18:30
UKK - Stora salen
  • Musik

SCHAFFER MÖTER GÄRDESTAD i Sol Vind & Vatten

Janne Schaffer, Pernilla Andersson, Johan Boding med med några av Sveriges bästa musiker.

Janne Schaffer möter Ted Gärdestad i Sol Vind & Vatten!

Medverkande är Janne Schaffer, Pernilla Andersson, Johan Boding, Moa Lignell och kapellmästaren Peter Ljung med några av Sveriges bästa musiker.

Efter succén Sol Vind & Vatten kommer vi nu med en helt ny föreställning. En hyllning till Ted och Kenneth Gärdestad, deras musik, livet och kärleken. En konsert som går rakt in i hjärtat!

Janne Schaffer – Gitarrgigant i världsklass som har spelat med flera stora världsartister. Janne berättar personligt om sin nära vänskap med Ted, om minnesvärda stunder och om hur låtarna kom till. Han var med och skapade Teds musik från allra första början, 1971, och var sedan med på nästan alla Teds skivor fram tills Janne producerade sista skivan ”Äntligen på väg”. Tack vare detta blev han en av få som kom Ted riktigt nära.

Pernilla Andersson – Efter åtta studioalbum, turnéframgångar och grammisnomineringar som ”Årets Kompositör” och ”Årets Artist” samt ett av George Martin personligen utdelat producentpris, släppte Pernilla 2016 albumet ”Tiggrinnan”. Albumet blev kritikerrosat, turné följde under året och Pernilla blev nominerad till en Grammis i kategorin ”Singer-songwriter”.
– Teds låtar har varit en del av min musikaliska ryggrad, sättet han sjunger på, rakt och enkelt men ändå så berörande att nackhåren reser sig är unikt. När det kopplas ihop med så välskrivna låtar som hans, då går det inte att värja sig.

Johan Boding – En av Sveriges bästa sångare bjuder återigen på ett urval ur Ted Gärdestads fantastiska låtskatt. Många känner igen Johan Boding som frontfigur för otaliga succéer med hyllningskonserter till Queen och Freddie Mercury. Han har även turnerat med bla Rhapsody In Rock.
– Ted Gärdestad och hans musik ligger mig varmt om hjärtat. Det känns ärofyllt och är med kärlek jag deltar i denna turné, säger Johan Boding.

Moa Lignell – En av våra nya stjärnor med fantastisk röst! Moa har släppt två album. Hon skriver och producerar sin musik själv. 2012 vann hon Rockbjörnen för årets genombrott!. Under 2016 åkte Moa som förband till Melissa Horn på drygt 50 spelningar. I november 2017 släppte Moa sin nya singel på svenska.

Välkomna till en föreställning fylld av musik glädje o kärlek!

”Det är bara att kapitulera inför några helt fantastiska ögonblick” /HP

”Jag tror Ted ler i sin himmel” /Arbetarbladet Gävle

”Publiken i Tonhallen slöt upp till allsång och gav stående ovationer” /Sundsvalls tidning

Datum & tid

29 april 2018 18:30

Längd
Cirka 2 timmar och 30 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 495 kr  (inklusive serviceavgift)

Övrigt
Konsertbuffén serveras på plan 6.
Arrangör
Jerkules
Medverkande
Janne Schaffer, Pernilla Andersson, Johan Boding, Moa Lignell, Peter Ljung

Information