Hoppa till huvudinnehållet
Torsdag 29 november 2018
19:30
UKK - Stora salen
  • Dans

St. Petersburg Festival Ballet – Svansjön

Upplev den berömda St Petersburgbaletten i en fängslande historia om tragisk romantik.

S:t Petersburg är vaggan för den berömda ryska baletten skapad av Marius Petipa. Det finns många kända teatrar i S:t Petersburg, som Mariinski och Michajlovskijs, men då dessa väldigt sällan åker iväg på turné utanför Ryssland får få av världens balettälskare någonsin möjligheten att se den berömda St. Petersburgbaletten.

2009 bildades St. Petersburg Festival Ballet för att genom turnéer i Europa och resten av världen dela med sig av och representera de bästa traditionerna och andan som finns i St. Petersburgbaletten. Elegans, stil och ljuvlig lätthet är vad som gör St. Petersburgbaletten speciell. Det är strikt klassisk elegans, en frisk fläkt från 2000-talet, en perfekt dansföreställning i kombination med praktfulla dräkter och ett oslagbart scenlandskap av den världskända scenografen Vyacheslav Okunev (Bolsjojteatern, Mariinskijteatern, La Scala).

Under de senaste fem åren har St. Petersburg Festival Ballet turnerat runt om i Europa med förstklassiga dansare och solister, hänförande scendesign kombinerat med imponerande ljusdesign och underbar musik från Tjaijkovskij – det är vad St. Petersburg Festival Ballet representerar runt om i världen.

Svansjön är en av de mest populära baletterna och tillhör den internationella standardrepertoaren av klassisk balett. Baletten är ett lysande verk av en lysande kompositör, Tjajkovskij, och har sedan århundraden varit en publikmagnet. En magisk kombination av Tjajkovskijs musik och en fängslande historia om tragisk romantik där koreografin tillåter de bästa dansarna att visa hur imponerande balett kan vara. Marius Petipa och Lev Ivanos koreografi ger såväl solister som hela dansensemblen plats att glänsa.

Med scenen upplyst av månsken, laddade solon för prinsen och Odette och hennes alter ego Odile, samt intriger från Rothbart. Detta i kombination med fantastisk musik blir kvällen full av inspiration och romantik. En balettfest med magi, drama och tragedi, som avslutas med kärlekstriumf.

Under konstnärlig ledning av prisbelönta Margarita Kamysh ser vi som huvuddansare de internationella balettstjärnorna Svetlana Filatova och Aleksandr Abaturov.

Datum & tid

29 november 2018 19:30

Längd
Cirka 3 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 595-645 kr (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Julius Produktion
Medverkande
S. Filatova, A. Abaturov, V. Kuznetsov, S. Dubrovin, M. Menshikova, A. Khalikova, V. Smirnov

Information