Hoppa till huvudinnehållet
Fredag 10 mars 2023
19:00
UKK - Sal B - Onumrerad sittplats
  • Musik

Stockholm Voices

Jazz som slår ut i full blom med precisionsslipad stämsång från personliga och ekvilibristiska röster. Tillsammans med fyra flyhänta musiker skapar de ett sällsynt tajt sound med sina tolkningar av jazzklassiker. I kväll presenterar de sin andra skiva "New Horizons" och ett knippe låtar ur Paul McCartneys låtskatt i nya arrangemang!

Denna hyllade vokaljazzkvartett från huvudstaden är en dynamisk grupp som svänger som ett storband – a vocal powerhouse!

Tillsammans med sitt stjärntäta kompband har de fångat den svenska jazzpubliken sedan starten 2012. Stockholm Voices kombinerar tradition med innovation, de står med ena foten i jazzens mylla och den andra i den nordiska midsommarnatten. Här bjuds på melodier och klanger med elegans och charm – ett måste för varje stämsångs-aficionado!

Skivdebuten kom 2015 med albumet Come Rain or Come Shine, en hyllning till Monica Z:s och Bill Evans jazzklassiker Waltz for Debby. Med utsålda konserter, radioinspelningar och lysande recensioner är de sedan dess hett eftertraktade bland de svenska jazzklubbarna och festivalerna, och nu kommer de äntligen för att möta Uppsalapubliken igen!

Ny skiva för nya horisonter!
Dagen till ära släpper de sitt andra album New Horizons , en hyllning av den fantastiska musik som skrivits av Sir Paul McCartney genom hans långa karriär, från tidig Beatles fram tills idag. Lyssna på nya singeln Get Back i spelaren här nedan. The Beatles i sanslöst svängig ny skrud!

“Vi letade efter ett material som tillät oss att utforska och utveckla vårt sound. Allt eftersom vi dök djupare ner i McCartneys låtskatt, växte vår fascination för hans texter och melodier. Resultatet är något som känns personligt och som en ny riktning för oss. Det är en ny dag, ett nytt kapitel, en ’New Horizon’!”

Det nya materialet blandas med favoriter bland Monica Z:s guldkorn och ur The Great American Songbook. Gruppens arrangemang är skrivna av Gunilla Törnfeldt, som också sjunger sopranstämman och är konstnärlig ledare, Uppsalasonen Mikael Skoglund, Calle Rasmusson och Carl Bagge.

Pressröster:
”… tomrummet efter Gals and Pals är fyllt. Stockholm Voices är fyra tätt sammansvetsade röster som utan hörbar ansträngning klarar konsten att frasera och svänga tillsammans som en riktig jazzensemble.” – Folkbladet

”Svängigt, finstämt och känsligt. Kvartetten har inga som helst problem med den delikata balansen mellan spontanitet och överarbetning – genrens vanligaste fallgrop. Det mesta blir därmed finstämt och känsligt, utan att alls förlora i sväng. Suveränt artisteri, formidabel kvalitetsunderhållning.” – Hudiksvall tidning

”Med Stockholm Voices slår jazzen ut i full blom. Med sin utsökta röstbehandling och sitt artisteri på hög nivå blev det total succé för Stockholm Voices.” – Norra Skåne

”Högklassig stämsång med sväng. En av säsongens riktiga höjdare! Betyg 5 av 5 möjliga.” – Sundsvalls tidning

Datum & tid

10 mars 2023 19:00

Längd
Cirka 1 timme och 30 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 275 kr
Student/Ungdom: 205 kr
Musikens Hus Vänner: 205 kr
Uppsala Jazzclub medlem : 205 kr

Övrigt
Onumrerad placering
Presenteras av
Uppsala Konsert & Kongress x Uppsala Jazz Club.
Medverkande
Gunilla Törnfeldt – sopran, Maria Winther – alt, Alexander Lövmark – tenor, Jakob Sollevi – baryton, Stockholm Voices band: Klas Lindquist – altsaxofon, Filip Ekestubbe – piano, Svante Söderqvist – kontrabas, Calle Rasmusson – trummor

Information