Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 18 februari 2023
19:00
UKK - Stora salen
  • Dans

Inställt: Svansjön- Ryska Nationalbaletten

En sagolik berättelse med överdådig scenografi och dans, och med odödlig musik av Tjajkovskij.

Svansjön – Ryska Nationalbaletten från Moskva 18 februari 2023 ställs in då arrangören Highlight Concerts valt att lägga om turnén.

Återköp
Återköp av biljetter kommer att ske automatiskt. Har du inte fått pengarna tillbaka efter 14 dagar så ber vi dig ta kontakt med Ticksters kundtjänst 077-147 70 70.

Kontakta UKK för frågor om återköp på tel. 018-727 90 00 eller biljettkassa snabel-a ukk punkt seför frågor om återköp. Du ansvarar själv för att kontrollera att ditt återköp går igenom och du får din återbetalning enligt köpvillkoren.

Se biljettkassans aktuella öppettider här. För att underlätta för vår personal är det viktigt att du uppger ditt referensnummer och telefonnummer när du mejlar oss.

Vid återköp får du tillbaka hela biljettsumman, men inte det som kallas serviceavgift. Denna avgift täcker delar av den administration och det arbete som görs av vår biljettpersonal. I nuläget ber vi om er förståelse för att återköp som normalt tar 3-5 bankdagar tar längre tid. Vi eftersträvar att tillsammans med vår biljettpartner Tickster sköta återbetalningar skyndsamt och hanterar evenemangen i datumordning.

Vi hoppas att du har överseende med att det just nu råder högt tryck på vår biljettkassa och att svarstiden därför kan bli längre än vanligt.


Tidernas mest populära balettklassiker, Svansjön, innehåller alla element som gjort klassisk balett berömd, den förtrollar fortfarande alla som ser den. En sagolik berättelse med överdådig scenografi och dans, och med odödlig musik av Tjajkovskij. Man kan med rätta säga att Tjajkovskij i över hundra år speglat den ryska folksjälen med detta verk. Av musiken är det främst ”De fyra små svanarnas dans” som blivit känd och älskad av en stor publik.

Den Ryska Nationalbaletten presenterar stolt Liudmila Titova i huvudrollen som Odette. Liudmila har tidigare varit en framstående stjärna i Bolsjojbaletten och Moskvas stadsbalett.
Den Ryska Nationalbaletten i Moskva är ett av världens främsta balettkompanier. Deras framgångar bygger inte på tillfälligheter, utan på deras framstående dansare som bland annat kommer från den legendariska Bolsjojbaletten i Moskva. Den Ryska Nationalbaletten har sin egen balettskola med över 70 dansare och flera erfarna och internationellt erkända pedagoger. Med sin breda repertoar har Den Ryska Nationalbaletten haft stora framgångar i hela världen.

Handling
Historien om den förhäxade svanprinsessan som bara kan befrias från den ondskefulle trollkarlens trolldom genom äkta kärlek. Siegfried förväntas gifta sig med en passande flicka för att föra sin dynasti vidare. Han förälskar sig inte i någon av de flickor som skulle vara ett bra parti, utan i en främmande flicka, Odette, som förtrollar honom med sin skönhet. Siegfried svär Odette evig kärlek. Den förbannelse som vilar över Odette, gör att hon bara kan ta mänsklig form under några timmar varje natt. Den ondskefulle trollkarlen ser sin chans, han låter sin egen dotter gå på fest på slottet i Odettes skepnad för att lura prinsen. Planen lyckas och den förblindade prinsen bryter, utan att veta det, sitt trohetslöfte. När det går upp för Siegfried att han blivit lurad, bönfaller han Odette att förlåta honom, och det gör hon.

Föreställningen framförs till inspelad musik.


Datum & tid

18 februari 2023 19:00

Längd
Cirka 2 timmar och 20 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 695 kr (inklusive serviceavgift)

Presenteras av
Julius Production AB
Medverkande
Liudmila Titova, Odette, Ryska Nationalbaletten från Moskva

Information