Hoppa till huvudinnehållet
Fredag 17 november 2023
19:00
UKK - Stora salen
  • Musik

Tomas Ledin – Symphonia

Tomas Ledin och Peter Nordahl med symfoniker på stor turné!

I höst beger sig Tomas Ledin och dirigenten Peter Nordahl ut på turnén Symphonia för att framföra symfoniska tolkningar av Ledins digra sångskatt tillsammans med totalt 500 musiker från olika delar av Sverige och Finland. Allt från althorn, fagotter till många stråkar kommer att ta ”Sommaren är kort”, ”En del av mitt hjärta” och andra favoriter ut i helt nya musikaliska landskap.

Förra året var det lapp på luckan. Under två magiska kvällar med Symphonia fylldes Konserthuset i Stockholm till sista plats samtidigt som vinylplattan och CD:n Symphonia nådde topplaceringar – och i år fortsätter framgången ut i Sverige och Finland!

– Det är omvälvande att få uppleva musik som vill utvecklas och ta nya steg. Här har
pop och rock mött symfonins klangvärld på ett vis som ger Tomas sånger en ny
innebörd och liv, säger dirigenten Peter Nordahl.

Symphonia är femton av Tomas Ledins mest älskade sånger i nya orkesterarrangemang. Ordet symphonia betyder ”samklang”, och det är just vad denna unika konsertturné bjuder på: ett
nyfiket möte över musikaliska gränser. Mellan olika musikstilar, mellan olika symfoniska orkestrar och mellan olika landsdelar.

– När jag fyllde 70 år ville jag inte sammanfatta min musikkarriär med en tillbakablick. Det kändes mer spännande att få fortsätta upptäcktsresan inom musiken. Symphonia har fått upp mig på tårna, utmanat mig och tagit mig och mina sånger till platser jag inte visste fanns, säger Tomas Ledin.

Datum & tid

17 november 2023 19:00

Längd
Cirka 2 timmar och 5 minuter
Biljettpris

Ordinarie (nedre parkett):  840 kr (inklusive serviceavgift)

Ordinarie (övre parkett + balkong):  740 kr (inklusive serviceavgift)

Begränsad sikt/komfort: 495 kr (inklusive serviceavgift)

Presenteras av
Live Nation & KLBR Live.
Medverkande
Tomas Ledin, Peter Nordahl, dirigent, Gävle Symfoniorkester

Information