Hoppa till huvudinnehållet
Söndag 5 januari 2020
16:00
UKK - Stora salen | Musik i Uppland
  • Musik

Trettondagsafton – Uppsala Kammarorkester

Uppsala Kammarorkester och två av våra främsta sångare i sin generation, Christina Nilsson och Linus Börjesson, bjuder på en musikalisk fest.

Efter konserten serveras en läcker trerättersmiddag med ett välkomponerat dryckespaket för den som önskar. Förköp din mat och dryck på länken i slutet av texten nedan.

Program
Pärlor ur opera- och operettrepertoaren

Den svenska dirigenten Tobias Ringborg tar sig an Trettondagstraditionen i Uppsala med höjdpunkter ur opera- och operettrepertoaren. Uppsala Kammarorkester och två av våra främsta sångare i sin generation, Christina Nilsson och Linus Börjesson, bjuder på en musikalisk fest.

Den unga sopranen Christina Nilsson har vunnit internationella tävlingar och gjorde succé i Aida på Kungliga Operan 2018. Linus Börjesson har setts i framträdande roller på flera av de svenska operascenerna och dirigenten Tobias Ringborg har en framgångsrik karriär, både som violinist och dirigent.

Uppsala Kammarorkester är länets professionella orkester, av många bedömare ansedd som en av de främsta orkestrarna i Sverige. Konsertmästare är Nils-Erik Sparf, Klara Hellgren och Bernt Lysell. Från hösten 2019 välkomnas den engelsk-amerikanske dirigenten Rebecca Miller som orkesterns nya chefdirigent. Uppsala Kammarorkester ger i Uppsala Konsert & Kongress en uppskattad abonnemangsserie, som emellanåt spelas in av Sveriges Radio. Orkestern bjuder regelbundet in skolklasser till studiebesök, och öppna repetitioner för allmänheten vid några tillfällen per spelår.

Denna konsert är nr 5 av 10 i Musik i Upplands Orkesterabonnemang.

Klicka här för att förköpa mat och dryck.

Datum & tid

5 januari 2020 16:00

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

130-445 kr (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Musik i Uppland
Medverkande
Uppsala Kammarorkester, Tobias Ringborg, dirigent, Solister: Christina Nilsson, sopran och Linus Börjesson, baryton

Information