Hoppa till huvudinnehållet
Torsdag 30 september 2021
19:00
UKK - Stora salen | Musik i Uppland
  • Musik

Uppsala Kammarorkester – Flöjter och fågelsång

Estniske dirigenten Olari Elts och blockflöjtist Lucie Horsch tillsammans med Uppsala Kammarorkester. Musik av Erkki-Sven Tüür, Vivaldi och Haydn.

Dirigent: Olari Elts
Solist: Lucie Horsch, blockflöjter
Program
Erkki-Sven Tüür: Crystallisatio
Erkki-Sven Tüür: Whistles and whispers from Uluru
Antonio Vivaldi: Konsert för sopranblockflöjt i G-dur
Joseph Haydn: Marsch Ess-dur
Joseph Haydn: Symfoni nr 104 D-dur

Den estniske dirigenten Olari Elts är åter gäst hos Uppsala Kammarorkester. Och med sig har han musik av bland annat landsmannen Erkki-Sven Tüür.

Äntligen får vi höra den unga talangfulla blockflöjtisten Lucie Horsch från Nederländerna vars konsert blev inställd i Uppsala våren 2020. Hon har trots sina unga år redan hunnit göra en lysande karriär och uppmärksammats för sitt genuina och övertygande blockflöjtsspel.

”Jag bara älskar klangen av blockflöjten! Tonen är så vacker, så känslig. Kontakten med instrumentet är så direkt. Det är lite som att sjunga”, Lucie Horsch.

Vi hör henne i Erkki-Sven Tüürs musik från 2007, ”Whistles and whispers from Uluru”. Tüür har skapat ett unikt exotiskt ljudlandskap med olika blockflöjter, stråkar och inslag av elektronik.

Men kanske är det främst barockmusik som förknippas med blockflöjten. Vivaldi skrev flera orkesterverk för instrumentet och ikväll hör vi den energifulla och vackra Flautino Concerto för sopranflöjt från 1728, med den berömda Largo-satsen. Uppsala Kammarorkester bjuder på mer musik från 1700-talet, från slutet av århundradet. Två verk av Joseph Haydn, en marsch och ur hans imponerande verklista, hans allra sista symfoni från 1795.

Datum & tid

30 september 2021 19:00

Längd
Cirka 1 timme och 30 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 340 kr (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Musik i Uppland
Medverkande
Uppsala Kammarorkester, Olari Elts, dirigent, Lucie Horsch, solist

Information