Hoppa till huvudinnehållet
Onsdag 5 januari 2022
16:00
UKK - Stora salen | Musik i Uppland
  • Musik

Uppsala Kammarorkester – Trettondagsafton 2022

Den traditionsenliga Trettondagskonserten bjuder på pärlor ur operor av Mozart, Verdi, Puccini, Donizetti och Gounod under ledning av dirigent Patrik Ringborg.

Följ med Uppsala Kammarorkester för att fira trettondagsafton med en riktig operafest! Tillsammans med dirigenten Patrik Ringborg, sopranen Susanna Andersson och tenoren Adam Frandsen förflyttar vi oss till operans värld och musikaliska höjdpunkter av Mozart, Verdi, Donizetti och Puccini.

Patrik Ringborg är en av Sveriges internationellt mest efterfrågade dirigenter med en bred konsert- och operarepertoar. Han har främst varit verksam i Tyskland, där han under tio år hade tjänsten som chefdirigent vid Staatstheater Kassel. Här dirigerade han över 150 konserter och ledde 27 uppmärksammade nyproduktioner. Patrik Ringborg har bl a tilldelats Svenska Dagbladets Operapris 2014.

Sopranen Susanna Andersson har gjort snabb karriär som en av Sveriges mest efterfrågade konsert- och operasångare. Hon har hyllats för sin flexibla och ljusa koloraturröst som tagit henne till prestigefyllda scener från BBC Proms, Aldeburgh Festival, Kungliga Operan i Stockholm till Teatro Colon in Buenos Aires i roller som Zerbinetta, Nattens drottning, Musetta, Violetta, Pamina bland många andra.

Adam Frandsen är en av Danmarks främste tenorer, och har fått internationell uppmärksamhet för sin lyriska och kraftfulla röst som ”lyser, utan ansträngning och full av energi”. Hans konsertverksamhet spänner över flera världsdelar. Under hösten 2021 är han aktuell i titelrollen av Don Carlos, samt i Idomeneo på Folkoperan i Stockholm. Till övriga höjdpunkter räknas Tosca med Trondheim Symfoniorkester, Brudköpet vid Göteborgsoperan, samt i roller vid Royal Opera House Covent Garden i London.

Datum & tid

5 januari 2022 16:00

Längd
Cirka 2 timmar och 15 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 390-445 kr (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Musik i Uppland
Medverkande
Uppsala Kammarorkester, Patrik Ringborg, dirigent, Susanna Andersson, sopran, Adam Frandsen, tenor

Information