Hoppa till huvudinnehållet
Söndag 29 oktober 2023
16:00
UKK - Sal B - Numrerad sittplats
  • Musik

Uppsala Kammarsolister – KvintettKvartett

Uppsala Kammarsolister spelar kvintett av Weingärtner och kvartett av Brahms.

Medverkande
Uppsala Kammarsolister

Program
Felix Weingärtner: Stråkkvintett i C-dur op. 40
Johannes Brahms: Stråkkvartett i a-moll op. 51

Trots att Felix Weingartner var en av tidens mest berömda och framgångsrika dirigenter så ägnade han mycket tid även åt komposition, här spelar Uppsala Kammarsolister hans välklingande stråkkvintett från 1906.

Den är lyrisk och dramatisk och har en välkänd final som bygger på en ungersk folkdans, stråkkvartett nr 2 av mästaren Johannes Brahms, publicerad 1873. Brahms var mycket noga och långsam i sitt komponerande och allra helst med sina första stråkkvartetter, just kvartettformen betraktade han som särskilt viktig.

Eftersnack – konsertreflektioner
Välkommen till ett samtal med ensemblen och producent efter konserten. Stanna kvar en stund för reflektion över musiken och passa på att ställa dinar frågor till musikerna. Vi samtalar i ca 15 min.

Uppsala Kammarsolister
Klara Hellgren, violin, Brusk Zanganeh, violin, Vakans, violin, Ylvali McTigert Zilliacus, viola, Per Nyström, cello.
En stråkensemble i världsklass som består av några av Sveriges främsta musiker.
Som konsertmästare respektive stämledare utgör medlemmarna också stommen i Uppsala Kammarorkesters stråksektion. Ensemblen förfogar över en gedigen repertoar som sträcker sig från barock till nutida musik och hyllas ofta för sina fantasifulla och personliga tolkningar. Som musikaliska grundbultar står Mozart och Brahms stråkkvintetter. Uppsala Kammarsolister spelas även flitigt i Sveriges Radio P2.

Konserten ingår i Musik i Upplands Kammarmusikabonnemang.

Datum & tid

29 oktober 2023 16:00

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 230 kr (inklusive serviceavgift)

Övrigt
Välkommen till ett samtal med ensemblen och producent efter konserten. Vi samtalar i ca 15 min. Förbeställning till pausservering är tillbaka! Nu kan du förbeställa till pausen hos barpersonalen innan konsertstart.
Presenteras av
Musik i Uppland
Medverkande
Uppsala Kammarsolister, Klara Hellgren, violin, Brusk Zanganeh, violin, Vakans, violin, Ylvali McTigert Zilliacus, viola, Per Nyström, cello

Information