Hoppa till huvudinnehållet
Söndag 24 februari 2019
16:00
UKK - Sal B | Musik i Uppland
  • Musik

Uppsala Kammarsolister – Stråk 5

Älskade stråkkvintetter!

Uppsala Kammarsolister ”Stråk5”

Program
Benjamin Britten: Fantasi för stråkkvintett i f-moll
Sven-Erik Bäck: Stråkkvartett nr 2
Max Bruch: Stråkkvintett i a-moll

Uppskattad kammarmusik
Älskade stråkkvintetter, här får vi lyssna till två! Benjamin Brittens Fantasi är ett ungdomsverk som han gjorde under sina studier vid the Royal College of Music. Det blev också hans första verk som sändes via BBC år 1933. Max Bruch skrev stråkkvintetten i a-moll sent i livet, 1918 och den är en favorit på repertoaren hos många kammarmusikensembler.

För hundra år sedan föddes Sven-Erik Bäck, en svensk tonsättare som kom att bli en stark kraft inom den svenska konstmusiken med sin stora och originella produktion. Stråkkvartett nr 2 komponerades under hans genombrottsår i slutet av 1940-talet.

Uppsala Kammarsolister
Uppsala Kammarsolister är en av Sveriges främsta stråkensembler. Slående är ensemblens stiltrogenhet, oavsett om den framför barock, klassisk, romantisk eller senare musik. Ensemble turnerar ofta i såväl Sverige som utomlands och hörs regelbundet i Sveriges Radio P2. Stråkkvintetten har en populär serie i Uppsala Konsert & Kongress som också dubbleras på Konstakademien i Stockholm.

Uppsala Kammarsolister är en del av Musik i Uppland och medlemmarna är även konsertmästare respektive stämledare i Uppsala Kammarorkester. Ensemblen består av Nils-Erik Sparf, violin, Klara Hellgren, violin, Bernt Lysell, violin, Ylvali Zilliacus, viola och Per Nyström, cello.

Datum & tid

24 februari 2019 16:00

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 195 kr (inklusive serviceavgift)

Konserten ingår i Musik i Upplands Kammarmusikabonnemang.

Arrangör
Musik i Uppland
Medverkande
Nils-Erik Sparf, violin, Klara Hellgren, violin, Bernt Lysell, violin, Ylvali Zilliacus, viola, Per Nyström, cello

Information