Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 28 april 2018
19:00
UKK - Stora salen
  • Humor
  • Teater

Uppsala Magic & Comedy: Galashow

En skön mix av magi och humor med både svenska och internationella artister.

Ett besök på den stora galashowen under Uppsala Magic & Comedy ger dig en skön mix av magi och humor – med både svenska och internationella artister.

Abigail Collins är utbildad balettdansös som vridit sin karriär åt en annorlunda riktning. Ofta är gatan hennes scen och hon har två gånger tilldelats Best Street Performer Award i Australien. Hon är född i London och har idag hela världen som sitt arbetsfält. Abigails akt kommer inte likna något du sett tidigare.

Uppvuxen i Hamburg som dotter till illusionistparet Frederik och Margit har magi alltid varit en del av Alana Mohlmanns liv. Hon gjorde sitt första scenframträdande redan som femåring. Alana tar dig till en värld av underverk som går långt bortom klassisk magi. Hon möter publiken med charm, elegans, energi och är riktigt skicklig på att manipulera. Varje ögonblick med Alana blir ett magiskt minne för livet.

André Wickström känner ni nog främst igen från tv-serier som Parlamentet, Solsidan och Veckans nyheter. Han är utbildad skådespelare, har startat två stand up-klubbar i sitt hemland Finland, skrivit en bok om stand up och uppträtt i såväl Sverige, Finland, Norge, Danmark, Estland, Irland, Island och New York sedan sin första show 1995.

När Daniel Kane står på scen kan du räkna med högt tempo! Häng med i svängarna, för han kommer att trolla fram det ena efter det andra. Daniel uppträder över hela Sverige med sin magi. 2017 var han med i TV4-programmet Talang och tog hela juryn med storm!

Johan Wellton är en extraordinärt talangfull jonglör. Han har tagit gatuteatern till de fina salongerna, med målet att skapa stor upplevelse och ett magiskt möte med varje publik. Hans oändliga variationer, sin positiva framtoning och galna balansakter gör att han har publiken i sitt grepp från första sekund. Häng med – för här går det undan!

Kevin Spencer är en amerikansk trollkonstnär som har skapat ett rehabiliteringsprogram för barn och unga, där verktyget är magi! Programmet har fått en enorm respons i USA där speciellt barn med autism har påverkats oerhört positivt. I samband med Uppsala Magic & Comedy 2018 kommer Kevin till Uppsala för att föreläsa om sitt arbete. Han kommer även att hålla en workshop för svenska trollkarlar som därmed får ta del av hans lära. På så sätt kan vi föra Kevins lära vidare bland sjuka barn och ungdomar i Sverige långt efter att Kevin har åkt hem. På Galashowen får vi möjlighet att se honom som artist och magiker.

Woody Aragón är en av de mest inflytelserika kortmagikerna just nu. Från Toledo, Spanien, reser han världen över för att uppträda. Vid sidan av scenen skapar han egna trolleritrick, föreläser och utbildar andra trollkarlar.
Räkna med att bli förtrollad av hans starka akt.

Vi utlovar en kväll att minnas. Kvällen leds av den humoristiske magikern Carl Tillenius – och självklart gästas showen av Uppsalas egen trollkarl, Johan Ståhl.

Datum & tid

28 april 2018 19:00

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 480 kr (inklusive serviceavgift)

Övrigt
Konsertbuffé serveras på plan 6
Arrangör
Uppsala Magic & Comedy festival
Medverkande
Abigail Collins, Alana Mohlmann, André Wickström, Daniel Kane, Johan Wellton, Kevin Spencer, Woody Aragón, Carl Tillenius, Johan Ståhl

Information