Hoppa till huvudinnehållet
Torsdag 31 december 2020
19:00
Stora salen
  • Musik

Ur arkiven: Väsen 30 år

Väsen firade 30 år på UKK 26 oktober 2019. Nu finns möjlighet för alla Väsen-fans som sitter hemma i karantän världen över att se konserten.

Filmen kan ses här. Titta på trailer eller se hela filmen till en kostnad av 150 kr.

Väsen 30 år!
En jubileumskonsert med Väsen, tre musiker som under 30 års intensivt samspel och turnerande renodlat sitt sound och sin sceniska närvaro till den grad att gruppen i dag är unik i sitt slag. Med sitt lekfulla och fulländade samspel verkar de trotsa fysikens lagar i något som förefaller vara en telepatisk kommunikation. Väsen bjuder in publiken och ett antal av sina musikaliska vänner till ett storstilat firande i sin hemstad Uppsala.

De inbjudna gästerna:
André Ferrari, slagverk. Under 5 år på 90-talet spelade André på heltid med Väsen och har sedan dess varit en återkommande gäst. Absolut Världsklass!

Västanå Teater. I Sunne i Värmland har Västanå Teater under ledning av Leif Stinnerbom byggt upp en helt fantastisk verksamhet där folkmusiken och dansen står i centrum. År efter år spelar man för utsålda hus i Teaterladan. Västanå Teater kommer med: Leif Stinnerbom, regissör, spelman & dansare. Inger Stinnerbom, kostym och dansare. Jacob Hultcrants, skådespelare och dansare, Hanna Kulle, skådespelare och dansare, Magnus Stinnerbom, spelman, Sofia Stinnerbom, spelman, Silje Onstad Hålien, dansare, Jon Bugge Mariussen, dansare, Ådne Kolbjörnshus, dansare.

Heidi Talbot, sångerska och världsstjärna inom den Keltiska musikvärlden, uppvuxen på Irland men nu boende i Skottland.

Mittfolk, ungdomsensemble från Västernorrland under ledning av spelmännen Marcus Räsänen och Martin Coudra.

GUF, ungdomsensemble från Region Gävleborg under ledning av spelmännen Staffan Jonsson och Alice Andersson.

ULV, ungdomsensemble från Uppland under ledning av spelmännen Magnus Holmström och Tomas Lindberg.

Längd: ca 2 timmar inkl. paus

Jesper Eklund, filmproducent och Martin Igelström, ljud

Den filmade konserten finns på Vimeo. Det kostar 150 kr att titta på filmen. Det täcker kostnader i samband med produktionen.

Datum & tid

31 december 2020 19:00

Längd
Cirka 2 timmar
Arrangör
Väsen Jesper Eklund, filmproducent och Martin Igelström, ljud 

Information