Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 15 december 2018
11:00
UKK - Sal C
  • Barn
  • Teater

Var är vargen? En annan Rödluvan

Rödluvans korg är packad med godsaker och mormor ligger nedbäddad i sängen. Men var är vargen? Familjeföreställning från 4 år.

Fritt efter Bröderna Grimm

Megafonen ljuder: ”Teater, teater, kom och se teater”. Folk börjar strömma till och direktören för den lilla teatern gör sig redo att möta sin publik. ”Ni har väl hört sagan om Rödluvan? Ja visst, den känner alla till”. Rödluvans korg är packad med godsaker och mormor ligger nedbäddad i sängen. Men var är vargen?!

Marionetteaterns ”Var är vargen – en annan Rödluvan” är en otämjd enmansföreställning i typisk handdocktradition där de retsamma dockorna skojar med både publiken och teaterdirektören. Som klippt och skuren för rollen som direktör ser vi Marionetteaterns egen Magnus Erenius.

Inspiration till pjäsen har hämtats från de populära engelska handdockorna ”Punch and Judy” såväl som från de traditionella kringvandrande dockspelare som sedan medeltiden dragit från plats till plats i Europa, med sitt dockteaterskåp och sina dockor på släp.

Presscitat
”Här pratar vi girlpower.” ”…drastiskt, roligt och dekorativt. Bra sommarnöje för stora och små” /DN

”En sak är säker och det är att man inte behöver vara enbart fyra år för att tycka att den här föreställningen var rolig, spännande och enormt underhållande.” /Kulturbloggen

Familjeföreställning från 4 år

Datum & tid

15 december 2018 11:00

Längd
Cirka 30 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 90 kr (inklusive serviceavgift)
Barn: 50 kr (inklusive serviceavgift)

Övrigt
Biljettsläpp 30 november 10.00
Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Magnus Erenius, Marionetteatern

Information