Hoppa till huvudinnehållet
Hemköp skylt på mässa

Hemköp byggde popup-butik

En komplett Hemköp-butik inne på UKK? Ja varför inte, tyckte eventbyrån och gjorde slag i saken inför Hemköps årliga sammankomst.

– Det lät ju helt galet, men produktionsledaren från eventbyrån hade en tydlig bild av det, minns UKK:s säljare Lotta. Vi träffade den här eventbyrån under en kundaktivitet som vi ordnade med Stora Möten, de tolv stora kongressanläggningarna i landet. Vi visade bilder och pratade på som vanligt och så fick han en blixtidé. Så vi ordnade ett möte några veckor senare, han kom hit och gick runt och tittade och var ganska tyst. Jag frågade hans kollega som var med, som sa ”han brukar göra sådär – det är ett gott tecken”.

Och när hjulen snurrat färdigt visade det sig att jodå, här kunde det rymmas både en fullfjädrad butik och en middag för 500 personer.

”Hela Sal D var förvandlad med fruktdiskar och blomsterdiskar och frysdiskar och kassalinje”

– Det var som en riktig Hemköp-butik, hela Sal D var förvandlad med fruktdiskar och blomsterdiskar och frysdiskar och kassalinje. Syftet med eventet är att visa upp nya produkter internt, de bjuder in sina handlare, butikschefer och supportkontor så de ska kunna se på nyheter, diskutera och prova på. Sista kvällen ändrade vi om i lokalen och hade middagssittning. Delar av butiken fanns kvar under middagen, men scenen satt på ett annat sätt i lokalen, så att man kunde utnyttja den åt två håll. Medan gästerna var uppe och tog sin fördrink på plan sex så drog vi för gardinerna och möblerade om i lokalen. En spännande variant, skrattar Lotta.

Musiker på Hemköps butiksevent.Hemköps butiksevent i Sal D.

 

 

Eventet, som varade i två dagar, krävde ungefär lika lång riggtid – men så hörde det inte heller till det ordinära.

– Det som också var speciellt var att det var väldigt många varor, säger Lotta. Det som blev över skänkte de till Uppsala Stadsmission, så det gick till något riktigt bra. Vilket också blev omskrivet och uppmärksammat.

Att Hemköp-butiken skulle komma att byggas upp just i Uppsala var dock ingenting som var självklart på förhand. Lotta nämner istället att det snarare gick upp som ett ljus för eventets projektledare när han insåg hur väl UKK är beläget när deltagare från hela landet ska samlas.
– Han hade inte tänkt på oss innan, och ofta är det just det här när vi säger att vi är Arlandanära, att man inte tänker på hur nära Arlanda vi ligger. ”Just det, det går ju lätt att ta sig till er också”.