Hoppa till huvudinnehållet

Biljetter

Köp biljetter dygnet runt, på det sätt som passar dig bäst! Swisha och få mobilbiljett direkt, eller beställ mot faktura om du behöver några dagar på dig.

Biljetter när det passar dig – som kan betalas (nästan) som du vill!

Här på ukk.se köper du biljetter dygnet runt, alla dagar! Du kan välja mellan att få biljetten direkt via e-post eller utskriven och skickad till dig per vanlig post mot portoavgift. Du har också flera olika betalsätt att välja på, beroende på vad som passar dig bäst: konto- eller kreditkort, direktbetalning via internetbank, Swish för dig som är på språng, eller förskottsfaktura om du exempelvis behöver samla in pengar från dina vänner innan du betalar. Från den 1 januari 2022 är Uppsala Konsert & Kongress kontantfritt.

Elektronisk biljett i mobilen

Du kan välja  e-biljett till våra evenemang. Köp biljetten direkt på ukk.se så har du den snart i din e-postlåda eller i mobilens digitala plånbok. Det går förstås också bra att skriva ut biljetten på papper om du vill. Har du tappat bort ditt biljettmejl kan du ladda ner biljetten på nytt via download.tickster.com med hjälp av ditt referensnummer. Så länge du inte har låst biljetten för nedladdning kan du sedan hämta den så många gånger du behöver, både som PDF och mobilbiljett. Visa sedan upp biljetten, antingen på papper eller i din mobila enhet, vid entrén till evenemanget där vi läser av biljettens QR-kod. Koden är endast giltig för en inpassage.

Biljettkassa och reception, tel: 018-727 90 00

I Uppsala Konsert & Kongress reception kan du köpa biljetter till våra evenemang. Här kan du även köpa presentkort och få mer information om programmet. Se aktuella öppettider här. 

Tickster – vår biljettpartner

Du kan även köpa biljett via Tickster 0771-47 70 70 eller www.tickster.com. Ticksters kundtjänst kan hjälpa till med de flesta typer av biljettärenden.

Serviceavgifter

Serviceavgiften är den del av biljettpriset som täcker UKK:s licens- och personalkostnader.
Serviceavgiften följer priset på den dyraste biljetten i ett evenemang enligt denna skala: 0-99 kr 10 kr, 100-199 kr 15 kr, 200-299 kr 20 kr, 300-399 kr 25 kr, 400-499 kr 30 kr, 500-599 kr 35 kr, 600-699 kr 40 kr, 700 kr och uppåt 45 kr.
Serviceavgiften återlöses ej.

UKK:s köp- och leveransvillkor

När du köper biljett via ukk.se / tickster.com ber vi dig att godkänna köp- och leveransvillkor i det sista steget i köpprocessen. Där hittar du också en länk där du kan läsa hela texten om våra köp- och leveransvillkor. Några av de viktigaste punkterna har vi också samlat här:

Kundens skyldigheter vid köp

Det åligger dig som kund att kontrollera att din varukorg har rätt innehåll innan du slutför din beställning. Du är också skyldig att fylla i korrekta uppgifter för att vi skall kunna garantera leverans av din beställning.

Personuppgifter

Personuppgifter du lämnar hanteras med respekt och i enlighet med Allmänna dataskyddsförordningen (Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 2016/679, GDPR). Läs mer om vår hantering i UKK:s personuppgiftspolicy.

Vid köp av biljett ombeds du lämna vissa personuppgifter. Dessa delas aldrig med tredje part, och används endast för UKK:s egna statistikunderlag, för kontakt i den händelse ett evenemang blivit inställt och för din köparsäkerhets skull.

Priser

Angivna priser inkluderar moms. Valuta framgår i webbshoppen.
Vi reserverar oss för eventuella prishöjningar, momsjusteringar, tryckfel, prisfel, slutförsäljningar, lagerfel, etc. En biljett eller vara som redan skickats till dig påverkas inte av en eventuell höjning eller sänkning av priset som sker efter ordertillfället, till exempel i form av rea, kampanjer, rabattkoder eller förändringar i prissättningen.

Onlineköp för unga

Är du under 18 år måste du inhämta vårdnadshavares godkännande för att ingå avtal via internet. Är du fyllda 16 år och har tjänat in pengarna själv gäller inte detta. Tickster och UKK förbehåller sig rätten att kontakta vårdnadshavare till biljettköpare under 18 år. Har du inte inhämtat vårdnadshavares godkännande kan vi inte garantera att ditt köp är giltigt.

Borttappad biljett

Kontakta UKK:s biljettkassa så hjälper vi dig att hitta din biljett. Observera att det måste vara kunden som gjort köpet som kontaktar oss för att vi ska kunna leverera ut en ny biljett. I vissa fall kommer vi be dig identifiera dig med legitimation.

Ångerrätt/Öppet köp

En förlorad biljett kan inte återlösas. Distansavtalslagen regler om ångerrätt gäller enligt samma lag inte vid köp av evenemangsbiljetter. När betalning har skett är du därför bunden av ditt köp. Vid köp av biljetter kan du för vissa evenemang utforma din upplevelse genom val och tillägg. Dina val och eventuella tillägg utgör en del av ditt biljettköp och omfattas av reglerna för köp av biljetter. Fraktkostnad, serviceavgifter, porto och andra avgifter återbetalas ej.

Inställt evenemang/flyttat evenemang

Du ansvarar själv för att kontrollera att evenemanget ej är inställt eller flyttat. Vid flyttat evenemang så gäller din köpta biljett till det nya datumet. Om ett evenemang ställs in eller flyttas önskar vi att du kontaktar UKK inom 30 dagar med din begäran av återbetalning. Vid inställt eller flyttat evenemang återbetalas inte serviceavgift, porto och andra avgifter som betalats i samband med köpet av biljetten. Har du fyllt i korrekt mobilnummer och/eller e-postadress vid köp kommer UKK också att informera dig om större förändringar som gäller ditt evenemang.

Särskilda villkor för biljetter

UKK via Tickster förbehåller sig rätten att häva beställningar som görs av dig om du inte lämnar korrekta uppgifter om dig själv eller i övrigt bryter mot eller försöker kringgå de villkor som gäller för beställningen. Detta gäller bl.a. om du bokar eller köper fler biljetter än tillåtet eller om du säljer vidare köpta biljetter i strid mot de villkor som gäller för biljettköpet. Dessa villkor inkluderar biljettköp i spekulativt syfte, d.v.s. köp av biljetter i betydande volym i syfte att sälja dessa med förtjänst. Biljetter som köpts i uppenbart spekulativt syfte kan utan föregående varning spärras av arrangören eller Tickster och dessa biljetter blir därmed obrukbara och värdelösa.

Att köpa andrahandsbiljetter

Vi avråder starkt från att köpa biljetter på andrahandsmarknaden. Har du köpt ogiltiga biljetter i andra hand är det du som biljettköpare som behöver reklamera köpet hos din bank och göra anmälan hos Polisen och ARN. Uppsala Konsert & Kongress tar inte ansvar för biljetter köpta i andra hand.

Att sälja köpta biljetter

Om du inte längre har möjlighet att nyttja biljetten som du har köpt hos oss står det dig fritt att sälja biljetten vidare till någon annan då biljetten inte är personlig. Uppsala Konsert & Kongress köper inte tillbaka redan köpta biljetter. 

Evenemangsförsäkring via Mysafety

Om du eller barnvakten blir sjuk, om du fastnar i tågtrafiken eller råkar ut för en olycka. Med Mysafetys Evenemangsförsäkring kan du få pengarna tillbaka om något oväntat händer när du har köpt biljett till ett evenemang. Försäkringen erbjuds som ett frivilligt alternativ från Mysafety i webbshopen när du köper biljett online.

Här hittar du försäkringsvillkor, faktablad och förköpsinformation för Evenemangsförsäkring

Frågor om biljetter och evenemang? Hör av dig!

  • UKKs fasad i närbild

    Reception och biljettkassa

    Kundtjänst, biljetter och information via telefon och mejl tisdag-fredag 10.00-14.00. Du kan också köpa biljetter via ukk.se - dygnet runt, alla dagar.
    018 727 90 00