Hoppa till huvudinnehållet

Legendariska Los Van Van till Uppsala

15-mannaband på scenen

Det världsberömda kubanska bandet Los Van Van bildades 1970 av basisten och kompositören Juan Formell, en av Kubas mest inflytelserika musiker genom tiderna. Gruppen är känd för sin blandning av traditionell kubansk musik och moderna latinrytmer och -stilar, som salsa, timba och son. Låtarna de spelar är livfulla och energiska – perfekta att dansa till! – och med texter om kärlek och sociala frågor. Med sitt femtonmannaband på scen kan de få vilken publik som helst att få dansfeber!

Central musikgrupp 

Los Van Van har varit en av de viktigaste och mest framgångsrika grupperna inom den latinamerikanska musiken under de senaste decennierna – och det fortsätter de att vara. De spelar en central roll i kubansk musikhistoria och deras musik kommer alltid att vara en del av den levande salsakulturen, på Kuba och i Latinamerika och bland musik- och salsaälskare i många länder och generationer världen över. Med regelbundna turnéer och skivsläpp möter de ständigt gamla och nya fans, och för första gången gästar de oss i Uppsala för en exklusiv upplevelse med musik, dans och glädje!

Kvällens program (preliminära tider): 
19.00 Dörrarna öppnar
19.30 Prova på salsadans med Uppsala Danscenter
20.00 DJ Isra
21.00 Los Van Van
23.00 DJ Isra
01.00 Tack för i kväll!

Åldersgräns: 18 år

Presenteras av Uppsala Konsert & Kongress x Selam i samarbete med Carlos & Friends. 

UKK x Selam

UKK fortsätter utveckla att programverksamheten genom samarbeten med musikbranschens spetskompetenser. Kulturorganisationen Selam har sedan 1997 med framgång breddat svenskt kulturliv med musik från Afrika, Latinamerika och Karibien och tagit svensk musik ut i världen. Samarbetet blir en flerårig satsning där målet är att presentera tre till fyra stora konsertupplevelser i Uppsala per år.

Los Van Van är den tredje konserten i samarbetet.

Kommande konserter i samarbetet UKK x Selam: 
20/5 Angelique Kidjo (med stöd av Musikens Hus Vänner) 
5/6 Los Van Van 

Tidigare: 
21/1 Avin Omar & Goran Kajfeš Subtropic Arkestra 

Har du frågor? Kontakta oss