Hoppa till huvudinnehållet

Nils Landgren gör jazzfestival i Uppsala

 

— Redhorn Jazzfest är något jag velat göra väldigt länge, berättas Nils Landgren. UKK är den perfekta platsen för detta och tände på idén, så nu blir det äntligen av! 

Nils Landgren är en av några utvalda som UKK anlitat för att kurera olika riktningar i programmet. Förutom Redhorn Jazzfest kommer Nisse och UKK tillsammans presentera flera evenemang inom jazz och improviserad musik under 2023. Men först ut blir alltså Nisses egen festival. En hel dag helt fokuserad kring improviserad musik.

— Redhorn kommer bjuda på en bred tolkning av jazz, berättar Nisse. Det finns jazz och improviserad musik för alla, man ska bara hitta rätt.

Inom ramen för Redhorn Jazzfest kommer publiken kunna uppleva flera konserter och massor av musik. Nils Landgren har plockat några av sina favoriter och bjuder på ett spännande program som rör sig från storbandstechno till melodisk funk.

— Den röda tråden är bra musik. Hög kvalité, överraskande, coolt och generöst. Men Redhorn Jazzfest ska också vara en mötesplats för musikintresserade, för musiker och lyssnare, säger Nisse. Det ska vara bekvämt för besökarna. Allt sker i en stor sal på flera scener och utan långa pauser. Publiken ska få så mycket musik som möjligt under en dag och kväll. 

Storbandstechno 
En av festivalens första bokningar är storbandet Jazzrausch Big band från München. Deras hårdsvängande blandning av storbandsjazz techno och house är oemotståndlig och nu begår dom Skandinavienpremiär just på UKK.

Jazzrausch (som betyder jazzrus) är ett fullskaligt storband med blås och rytmsektion. Det är ett ungt band som hittat ett helt eget uttryck i gränslandet mellan klubbmusik, traditionell jazz och improviserad musik. Nils Landgren har spelat med Jazzrausch både på skiva och live. 

— De har en fantastisk kraft. Toppklass solister, massor av humor och det svänger så att man blir glad, berättar han. Det är en stor ära att få presentera Jazzrausch för första gången i Sverige. 

Redhorn Jazzfest kommer bjuda på ett pärlband av livekonserter med internationella och nationella jazzartister. Artister och mer information om programmet släpps löpande. 

— Vi börjar med en dag 2023 – sen får vi se vad framtiden har att bjuda, säger Nisse

Redhorn Jazzfest 
Lördag 6 maj, 2023
Artister och program släpps löpande. 
www.ukk.se/program/redhorn 

 

Har du frågor? Kontakta oss