Hoppa till huvudinnehållet

På UKK är alla välkomna

Hållbarhet – såväl klimatmässig som social – står i fokus på UKK. Under hösten 2019 togs ytterligare steg i det sociala hållbarhetsarbetet.

Under september har stora delar av UKK:s personal utbildats i HBTQI-frågor. Utbildningarna, som leddes av RFSL Uppsala, hade frågor om sexuella läggningar och könsidentiteter som fokusområden. Personalen deltog i samtal och diskussioner kring normer, hur de fungerar och hur de påverkar människor.

Utbildningen hjälper oss att möta alla våra kunder och leverera den bästa möjliga upplevelsen till alla besökare

Utbildningarna var bland annat ett led i förberedelserna inför Uppsala Pride, där UKK var 2019 års Pride House och tillsammans med RFSL Uppsala stod som arrangör.

-Vi är väldigt glada över att ha Pride House på Uppsala Konsert & Kongress som en nyckelsten i årets festival. Med UKK i ryggen kan vi leverera en färgsprakande festival trots att vår finansiering minskat, sade Saga Karlsson, ordförande RFSL Uppsala och projektledare för Uppsala Pride inför festivalen.

Uppsala Pride 2019 lyfte särskilt fram asylsökande, papperslösa och nyanlända hbtqi-personer och deras situation. Programmet för dagen innehöll juridisk rådgivning, seminarier, föreställningar, debatter och inte minst en traditionsenlig stor, stolt fest.

-Ett otroligt roligt och givande samarbete. Det tunga, viktiga och svåra ges plats – men får sällskap av fest och firande av vår mänskliga rätt att leva ärligt, tryggt, fullt ut och i frihet, säger Hanna Olsson Lanneberg, en av UKK-producenterna bakom evenemanget.

Kontakta oss