Hoppa till huvudinnehållet
Uppsala domkyrka. Foto: Niclas Lundegård.

Uppsala – en historisk framtidsstad

I Sveriges fjärde största stad finns både småstadscharm och storstadens möjligheter.

Uppsala, med sina två universitet, sin specifika näringslivsprofil och sitt geografiska läge i Mälardalsregionen, är en av landets ledande destinationer för kongress och konferens. Arlanda flygplats finns på bara 18 minuters avstånd med bil, buss eller tåg.

Uppsala är Sveriges fjärde största stad. Här bor över 200 000 personer. Samtidigt som småstadscharmen är bevarad finns också storstadens möjligheter, utbud och livliga atmosfär. Det är en stad med stark profil, som är lugn och harmonisk, men som också har puls och energi med en internationell karaktär.

Utbudet av kulturella aktiviteter, nöjen och rekreation är stort och varierat. Staden inbjuder till promenader, utflykter och shoppingrundor – och det mesta finns inom gångavstånd från Uppsala Konsert & Kongress. Caféerna och restaurangerna är många och det finns gott om små och stora hotell, motionsanläggningar, affärscentra, hantverks- och småbutiker.

Uppsala har månghundraårig och bred kunskap inom vetenskap och forskning, vilket skapar goda förutsättningar för studiebesök och kunskapsutbyten. Här finns ett aktivt och framtidsorienterat näringsliv som samarbetar med universiteten. Tack vare detta är Uppsala en av världens ledande regioner inom bioteknik och Life Science.