Hoppa till huvudinnehållet

Karma

Vi minskar matsvinnet med hjälp av Karma. Med Karmas app kan du köpa bra mat som blivit över från restauranger, caféer och matbutiker till ett billigare pris. Perfekt till kvällens middag eller morgondagens lunch!

20 februari 2020 anslöt sig Uppsala Konsert & Kongress till Karma. Vi har nu (per 2020-03-30) 1261 följare och har levererat 774 luncher via appen.

Som situationen ser ut just nu i Sverige och andra delar av världen så begränsar de flesta sina sociala kontakter och undviker att vistas i offentliga miljöer. Att hämta mat och att få mat hemlevererat anses fortfarande säkert av läkare och smittskyddsexperter, så UKK kommer fortsatt att erbjuda luncher via Karma. #supportyourlocal

10 miljarder ton mat produceras årligen, 1/3 slängs
v all mat som produceras slängs en tredjedel och av allt matsvinn kommer 30% direkt från handeln, från t.ex. restauranger och kaféer.

Det finns en lösning
Med Karma kan vi få matsvinnet att nå konsumenterna till ett lägre pris. Bra mat till en lägre kostnad samtidigt som vi gör vår planet en tjänst.

Ladda ner Karma-appen till din mobil för att ta del av våra erbjudanden.
Läs mer om Karma.

En tredjedel av producerad mat slängs årligen, vilket resulterar i 1,3 miljarder ton matsvinn globalt. Detta är ett stort miljö- och ekonomiproblem.

Med Karma kan vi få matsvinnet att nå konsumenterna till ett lägre pris. Bra mat till en lägre kostnad samtidigt som vi gör vår planet en tjänst.10 miljarder ton mat produceras årligen, 1/3 slängs
Av all mat som produceras slängs en tredjedel och av allt matsvinn kommer 30% direkt från handeln, från t.ex. restauranger och kaféer.

Det finns en lösning
Det är svårt för företag att uppskatta sina kunders dagliga eller veckovisa konsumtionsmönster. Så länge livsmedelsindustrin har svinn måste vi tillsammans göra något åt det. Med Karma är det enkelt för oss att maximera resurserna.

Ladda ner Karma-appen till din mobil för att ta del av våra erbjudanden.
Läs mer om Karma.