Hoppa till huvudinnehållet

Vi söker Teknikplaneringschef

Vill du vara med på en spännande förändringsresa och leda och utveckla scentekniken på UKK? Har du erfarenhet av liknande uppdrag? Är du en erfaren ledare som kan skapa goda resultat med hög kvalitet? Sätter du besökaren i fokus för att deras upplevelse ska vara i världsklass? Då kanske det här uppdraget är något för dig – välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag: 2021-10-03

Uppsala Konsert & Kongress, UKK, har sedan invigningen 2007 blivit en av Nordens mest omtalade, uppskattade och framgångsrika mötesplatser för kultur och näringsliv. Husets 14 000 kvadratmeter fylls årligen av hundratals konserter, kongresser, mässor, middagar och upplevelser. 

UKK är ett levande konserthus, ett kreativt kraftverk, beläget mitt i en snabbt växande storstad där kreativitet, kultur och inspiration, forskning och företagande frodas.

Uppsala Konsert & Kongress befinner sig i en spännande fas av utveckling och omställning för att möta framtidens krav på service, upplevelser, kvalitet och ekonomi. 

Ditt uppdrag

Som teknikplaneringschef har du ett centralt och ansvarsfullt uppdrag i en kreativ miljö där vi gemensamt arbetar för att scenupplevelser, konferenser och andra möten är i världsklass.

Du har det övergripande ansvaret för det scentekniska genomförandet av evenemangen på våra scener, från idé till och med genomförande, samt för scentekniska investeringar. Det är alltså ett uppdrag med starkt produktions- och planeringsfokus.

Du ansvarar för att hitta optimala lösningar för tekniskt krävande produktioner och för att produktionerna är rätt bemannade. Du driver och utvecklar det scentekniska arbetet och vår konferensteknik, i nära samarbete med program- och planeringschef, övriga avdelningar, samt externa aktörer. Du är ansvarig för den tekniska planeringen, inklusive prioritering och resursstyrning, i syfte att stärka och optimera upplevelsen för små som stora produktioner. Du leder detta arbete med tydlighet, professionalism och entusiasm.

Uppdraget innebär också att du har budgetansvar för ditt ansvarsområde och att du rapporterar till UKK:s evenemangschef. Du representerar UKK i olika sammanhang såsom exempelvis arbetsgrupper och nätverk.

Du ansvarar för att bemanna alla evenemang och aktiviteter med hög kvalitet, hög kostnadseffektivitet och rätt kompetens i form av externa resurser i alla lägen. I detta ingår också att schemalägga och arbetsleda den tekniska bemanningen. Vidare ansvarar du för att all teknisk utrustning alltid är i bra skick och att serviceintervaller och besiktningar utförs i rätt tid. Vi förutsätter också att du håller dig a jour med den tekniska utvecklingen inom området och att du ser till att du har den kompetens som krävs både i nuläget, och proaktivt för framtiden.

En viktig del i ditt uppdrag är att ansvara för att du och annan scenteknisk personal visar ett gott värdskap gentemot gästande artister, publik, konferensdeltagare, och andra externa samarbetspartners och aktörer. Ditt värdskap och bemötande ska vara inbjudande och professionellt och få alla att känna sig trygga och omhändertagna. Din erfarenhet gör att du självständigt ska kunna lösa problem med fokus på en optimal upplevelse för publikens bästa.

Du bidrar till en god arbetsmiljö genom att säkerställa att allt arbete utförs på ett säkert och tryggt sätt, agerar i enlighet med ett bra medarbetarskap, skapar förutsättningar för att personalen ska trivas, samt ser till att löpande utvecklingsarbete av arbetsmiljön genomförs. Som erfaren chef och arbetsledare kan du, och förstår vikten av, att etablera en arbetskultur som präglas av professionalitet, dialog och prestigelöshet. Detta gör du bl a genom att leva den kulturen genom ditt eget beteende och agerande.

Din bakgrund

Vi söker dig som har erfarenhet av liknande uppdrag som chef/arbetsledare i ett större konserthus, evenemangsarena, konferensanläggning eller annan motsvarande verksamhet. Du har en relevant utbildning inom scenteknikområdet, alternativt annan utbildning och/eller motsvarande erfarenhet och kunskaper. Genom din tidigare erfarenhet tänker vi att du har byggt upp ett relevant nätverk inom scenteknikområdet.

För att lyckas i uppdraget är det viktigt att du har en bred erfarenhet både inom konsertområdet och konferens- och mötesverksamhet. Du behöver också ha breda och mycket goda tekniska kunskaper inom det scentekniska området (ljud, ljus, bild/film/video) och goda kunskaper inom digital teknik i övrigt, liksom erfarenhet av att arbeta i olika IT-system, exempelvis Microsoft Dynamics.

Vidare vill vi att du har erfarenhet av bemanning och schemaläggning av personal inom scenteknikområdet. Har du även erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete inom scenteknikområdet är detta meriterande. Övrigt som är meriterande är erfarenhet av upphandling och kravställaning gentemot underleverantörer.

Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, är ett krav.

Som ledare tar du ansvar för ditt uppdrag och driver arbetet framåt för att, tillsammans med dina medarbetare, nå goda resultat. Du är analytisk, strategisk och har god förmåga att hitta lösningar på komplexa frågor och problem. Du är också kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor, inte minst när mål och inriktning förändras. Vidare förstår du ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans.

Det är också viktigt att du är riktigt bra på att kommunicera på ett tydligt, lyhört och konstruktivt sätt med olika målgrupper. Du skapar och utvecklar lätt goda relationer och samarbetar med andra på lyhört och smidigt sätt. Vi förutsätter också att du är du en effektiv organisatör med god förmåga att strukturera, planera och prioritera i ditt arbete.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Henrik Lillsjö, vd/konstnärlig ledare, 018-727 90 91 eller Hans Röllgårdh, HR-specialist, 018-727 22 83.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvilkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Om vår organisation

Mer information om vår organisation hittar du på ukk.se

Information

Teknikplaneringschef till Uppsala Konsert & Kongress
Diarienr:         JP-KB-2021-0003
Arbetsplats:    Uppsala Konsert & Kongress AB
Förvaltning:    Kommunala bolag
Sök jobbet via denna länk

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.
När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online, via denna länk.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.