Hoppa till huvudinnehållet

Kranmärkt

Nyttigt, lokalproducerat och tillgängligt dygnet runt – visst låter det för bra för att vara sant? Lägg till livsviktigt, gott och billigt. Vad kan vara så fantastiskt? Jo, kranvatten.

På Uppsala Konsert & Kongress gör vi miljömedvetna och ekonomiska val. Som att vi serverar kranvatten till våra gäster. UKK är numer en stolt och välsmakande kranmärkt verksamhet!

– Det här är ytterligare ett steg i vårt hållbarhetsarbete, där vi nu växlar upp genom att uppfylla kraven för kranmärkningen vilket vi förstås är väldigt stolta över, berättar Robin Akrap, F&B Manager på UKK. 

Kranvatten är en ren lyx!

Kranvatten är mycket bättre än förpackat vatten. Förpackat vatten kräver tillverkning och tunga transporter och orsakar onödiga utsläpp och avfall. Kranvatten är alltid lokalproducerat och distribueras i ledningar, vilket är mycket energisnålt. Att producera och leverera en liter förpackat vatten kräver minst 300 gånger mer energi än att tappa upp en liter vatten från kranen.

Lokalproducerat färskt vatten levererat direkt till våra kranar är dessutom 250 gånger billigare än en flaska vatten i butik. Kostnaden är räknad på det billigaste literpriset, köpt i en vanlig mataffär.

Läs mer om kranmärkt  här.