Hoppa till huvudinnehållet

Kungl. Musikhögskolan

Samarbetet med musikhögskolan i Stockholm har hittills genererat en rad fantastiska konserter där musikern tillsammans med UKK:s medarbetare tagit fram unika koncept anpassade för UKK.

2018 inledde UKK ett innovativt samarbete med Kungl. Musikhögskolan (KMH) i Stockholm. Samarbetet kretsar kring masterstudenterna och deras examensarbeten. 

– Vi tror på samarbete och vi vill genom att vara en aktiv part bidra till ett vitalt, utforskande och kvalitativt musikliv. Vi bidrar med en god plattform för studentens idéer och skapande att växa utifrån. Vi på UKK inspireras och lär oss av studenternas idéer och stärker det konstnärliga samtalet i vår verksamhet. 
 
– Med fina lokaler, förstklassig ljudmöjligheter och stöd från en professionell producent stöttar vi studentens utveckling och tar vår del i att genom samarbete stärka framtidens musikliv
.
Henrik Lillsjö, vd & konstnärlig ledare UKK

Möjlighet för studenterna

För studenten innebär samarbetet möjligheten att arbeta tillsammans med en arbetsgrupp som består av UKK:s medarbetare inom ljud- och ljusdesign, produktion och marknadsföring. Tillsammans vidareutvecklar och förfinar de studentens idéer och jobbar med produktionen i alla led.

Konserter med fri entré!

Slutprodukten levereras i form av högklassiga konserter i spännande format. Konserterna är i stort sett alltid gratis att besöka, men förbokning av plats kan behövas. Mer information om aktuella konserter finns alltid här: https://www.ukk.se/program/upptack/