Hoppa till huvudinnehållet

Mat med UKK: Stekt gravad lax med potatissallad

Dagens recept från UKK-köket är perfekt för att bli av med överblivna kokta potatisar.

Stekt gravad lax med potatissallad
4 portioner

ca 800 g gravad lax (alternativt grava själv)
1 ask sockerärtor
500 g mandelpotatis
2 msk kapris + till garnering
2 st rödlökar
2 msk dijonsenap
1 dl matlagningsyoghurt
1/2 dl virgin olivolja
2 msk sherryvinäger eller vad man har hemma
Salt och peppar

  1. Koka potatisen, kyl ner och skiva. Skala och skiva rödlöken samt skölj och strimla sockerärtorna.
  2. Blanda yoghurt med senap, olja och vinäger till en dressing och smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda potatis, kapris, lök, sockerärtor och dressing (spara gärna lite att ha till garnering).
  4. Stek laxen i panna utan fett på båda sidor så att den blir varm och får en fin yta.
  5. Lägg upp potatissalladen tillsammans med laxen och garnera med kaprisbär och ev. lite av dressingen.

Jens dryckestips:
Turckheim Pinot Gris Réserve 2018
Alkoholfri: Jus de Pommes Artisanal Pétillant – Äppelmust

  • Malin Inga, kock

    Recept av Malin Inga, kock

    Det traditionella svenska köket är en favorit, tackar heller aldrig nej till dessert.