Hoppa till huvudinnehållet

Malena Ernmans klänningar auktioneras ut till förmån för Uppsala Stadmission

 

— Stadsmissionen gör ett ovärderligt arbete i vårt samhälle och det vill jag självklart stötta, säger Malena Ernman. Jag har dessutom hittat alla mina klänningar på secondhandaffärer under åren, så jag har även detta att tacka Stadsmissionen och liknande verksamheter för.

— Jag hoppas att den som har möjlighet bjuder på klänningarna och att det blir en rejäl slant till Stadsmissionen i Uppsala – och att klänningarna får går vidare till någon annan som har glädje av dem!

Auktionsklänningarna

ROSA En ung och jättenervös Malena hade denna fina rosa klänning under en konsert på Gotland. Det var tidigt i karriären och repertoaren bestod bland annat av musik av den svenske kompositören Gunnar de Frumeri. Klänningen, som hon fyndat second hand, blev bara använd denna enda gång för sedan växte Malena ur den! Nu hoppas vi att den ska få komma ut på roligheter igen. Kanske får vi se en Uppsalastudent i en ljusrosa dröm i vår?

MUSIKAL Den andra är originalklänningen från musikalen Såsom i himmelen där Malena gjorde rollen som Gabriella och sjöng den fantastiska ”Gabriellas sång” för fulla hus.  Musikalen hade premiär på Oscarsteatern i Stockholm 2018. Musiken skrevs av Fredrik Kempe som ju också skrev mellovinnarlåten ”La Voix”!

Mer information om auktionen: www.ukk.se/ernmans-auktion

För att lägga ett bud

För att bjuda på klänningarna och därmed bidra till Uppsala Stadmissions viktiga arbete gör du såhär:

  • Skicka ett mail till auktion@ukk.se
  • Ange vilken av klänningarna du vill bjuda på. ROSA eller MUSIKAL.
  • Skriv ditt bud och ditt namn.
  • Buden kommer att presenteras anonymt. Meddela oss i mailet om du vill att ditt namn ska publiceras.

Under fredagen 31 mars kommer du kunna följa budgivningen här. 

Auktionen avslutas vid midnatt fredag 31 mars och vinnande budgivare kontaktas via mail. 

Om Uppsala stadsmission


Stadsmissionen ger stöd till människor som befinner sig i utsatta livssituationer i Uppsala. Det kan handla om hemlöshet, missbruk, våldsutsatta kvinnor, psykisk ohälsa eller arbetslöshet. Varje människa ses som en likvärdig part och bjuds in att delta utifrån sina förutsättningar. Hos Stadsmissionen finns en möjlighet att börja om och göra nya val. Stadsmissionen arbetar för att göra Uppsala till en mänskligare stad.

Tack till Uppsala Stadsmission för lån av skyltdockor!

Om konserten

Malena Erman summerar sina första tre decennier som artist med en färgstark konsert på hemmascenen i Uppsala. Russinen plockas ur nästan tusen år av musik och Malena bjuder på allt från Purcell till pop. Med sig på scenen har hon sina närmsta musikervänner, kör och stråkar. En sprakande musikfest väntar!

Fredag 31 mars | kl. 19.00 | Stora salen, UKK

Läs mer om konserten: https://www.ukk.se/program/malena-ernman-30/

Konserten arrangeras av Uppsala Konsert & Kongress. Auktionen sker till förmån för Stadsmissionen Uppsala.

 

 

 

Har du frågor? Kontakta oss