Hoppa till huvudinnehållet
Fredag 31 mars 2023
19:00
UKK - Stora salen
  • Musik

Malena Ernman – 30 år på scenen

Malena summerar sina första tre decennier som artist med en färgstark konsert på hemmascenen i Uppsala. Russinen plockas ur nästan tusen år av musik och Malena bjuder på allt från Purcell till pop. Med sig på scenen har hon sina närmsta musikervänner, kör och stråkar. En sprakande musikfest väntar!

— Det blir allt från romantisk opera med pompa och ståt till jazz, hits och ”Humlans flykt” av Rimskij-Korsakov, berättar Malena. Jag lovar både allvar, lek och minst fem klänningsbyten med klänningar som jag har sytt själv!

Hennes repertoar är minst sagt bred. Få artister har med samma självklarhet förflyttat sig mellan genres och sammanhang som Malena Ernman. Från musikal till mello, från operahus till festival, från Purcell till pop. Och Malena fortsätter att nyfiket utforska musikens alla skrymslen och vrår.

— Malena är ett unikum, jag känner ingen sångare som påminner det allra minsta om henne. Med åren har hon övat upp sin rösts förmåga till vad som är mänskligt möjligt vad snabbhet och omfång beträffar, säger sångarkollegan Anne Sofie von Otter.

I vår mellanlandar Malena i födelsestaden Uppsala för att fira sina första trettio år som artist. Det blir en hemvändarfest fylld av Malenas finaste musikminnen. Händel, Rossini, Kempe, Alice Babs. ”Gabriellas sång” och ”Casta Diva”. Tidig musik från 1200-talet och alldeles, alldeles nyskrivet. Det blir gott, blandat och oväntat när landets mest mångsidiga artist bjuder in till konsert.

Malena Ernman är en av de handfull artister i världen som lyckats med att kombinera en operakarriär i högsta världsklass med att nå ut till den breda publiken. Hon är hovsångerska, har sjungit titel- och huvudroller på operahusen i Wien, Paris, Amsterdam, Bryssel, Berlin, Zürich och Barcelona, hennes skivor har sålt trippel platina och hennes sommarkonserter under 11 år på Dalhalla är en av världens största klassiska konserter.

På senare år har Malena gjort en hyllad tolkning av rollen som Gabriella i musikalen Så som i himmelen, som gick för utsålda hus under två år på Oscarsteatern i Stockholm, och sjungit huvudrollen musikalen om Edith Piaf.

Datum & tid

31 mars 2023 19:00

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 495 kr

Student/ungdom: 370 kr

Musikens Hus Vänner: 370 kr

Övrigt
Foto: Carl Thorborg
Presenteras av
Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Malena Ernman – sång, Tina Ahlin – piano, sång, munspel, Mats Bergström – gitarr, Fredrik Jonsson – bas, Daniel Migdal, Amalie Stalheim, Kristina Ebbersten, Brusk Zanganeh – stråkar, Janne Bengtsson – flöjt, Allmänna sången – kör, med flera

Information