Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 18 januari 2025
19:00
UKK - Stora salen
  • Musik

Nyårskonserten 2025 från Wien

Firar johan strauss 200 år med Schönbrunn Palace Orchestra från Wien

2025 kommer Schönbrunn Palace Orchestra från Wien ge extra glans till sina traditionella nyårskonserter i Skandinavien. Detta för att fira 200-årsdagen av, ”Valskungen”, Johann Strauss, vars musikaliska arv fortsätter att förtrolla människors hjärtan runt om i världen.

Johann Strauss föddes i Wien 1825 och formade sin tids musik som ingen annan. Med sina valser, polkor och operetter skapade han tidlösa mästerverk som än idag anses vara symbolen för den wienska musiktraditionen. 2025 är det 200 år sedan hans födelse, och detta betydelsefulla jubileum kommer att firas världen över.

Schönbrunn Palace Orchestra, känd för sina enastående tolkningar av Strauss och andra kompositörer från den klassiska wienperioden, kommer att använda detta speciella tillfälle att hedra ”Valskungens” musikaliska arv. Med sina framträdanden i slottet Schönbrunns magnifika salar har orkestern gjort sig ett namn och blivit en kulturell ambassadör för Wien. Schönbrunn Palace Orchestras nyårskonserter i Skandinavien är en höjdpunkt i den internationella konsertkalendern. 2025 gästar turnén Danmark, Sverige, Norge, Finland och Estland med en unik hyllning till Johann Strauss.

År 2025 är ett speciellt jubileum för Johann Strauss, och Schönbrunn Palace Orchestras nyårskonserter i Skandinavien erbjuder en unik möjlighet att fira denna betydelsefulla händelse. Med sitt mästerliga framförande av Strauss verk och spridningen av den wienska musiktraditionen kommer dessa konserter inte bara att frambringa feststämning vid årsskiftet, utan även skapa oförglömliga ögonblick för publiken och bära arvet från ”Valskungen” vidare över hela världen.

Datum & tid

18 januari 2025 19:00

Längd
Cirka 2 timme och 30 minuter ink. paus
Biljettpris

Ordinarie: 795 kr (inklusive serviceavgfit)

Övrigt
Åldersgräns: 13 år
Presenteras av
Julius Production & PH int Music och Great Éntertainment
Medverkande
Schönbrunn Palace Orchestra

Information