Hoppa till huvudinnehållet
UKK - Stora salen
  • Dans

Nötknäpparen med Classical Ukrainian Etoile Ballet

Turnén presenteras av den norska organisationen "Kultur for Folket" för att stödja ukrainsk klassisk balettkonst och ge ukrainska artister möjlighet att uppträda internationellt.

Den vackra sagan om unga Claras äventyr och Nötknäpparens prins, som skapades av Pjotr Tjajkovskij 1892, har förvandlats till den mest populära klassiska baletten i världen. Idag är Nötknäpparen en global jultradition och sätts upp årligen på teater- och operascener världen över.

Dansens universella språk gör handlingen förståelig för alla, oavsett språk. Scenen berättar historien om Claras bräckliga dröm, kampen mellan gott och ont, där kärleken segrar.

Nötknäpparen tar liv genom dansande snöflingor, Nötknäpparens prins, leksakssoldater och sockerplommonfen i denna magiska familjeklassiker. Följ med Clara på ett fantastiskt äventyr när hon går till sängs på julafton, möter sin prins, står emot en strid mot enorma råttor och möss, och förs in i godisets ljuvliga land. Berättelsen är mer än bara en julsaga; det är en historia om att växa upp, något som också återspeglas i dansen.

Nu är det dags att fylla ditt hjärta och själ med denna föreställning, en plats där du kan glömma vardagens bekymmer och fördjupa dig i en magisk värld. Återupplev barndomsdrömmar och låt din själ fyllas med inspiration, värme och nya drömmar.

Nötknäppar-baletten är perfekt som den första baletten för barn att uppleva. Oavsett ålder kommer föreställningen att inspirera beundran för skönhet och sprida julstämning till både små och stora balettälskare.

Den klassiska koreografin av Marius Petipa kommer att utföras av professionella ukrainska balettdansörer, vinnare av internationella tävlingar och folkartister från Ukraina och europeiska teatrar från och med februari 2022.

Datum & tid

23 november 2024 19:00

24 november 2024 19:00

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 735-590 kr (inklusive serviceavgift)
Barn (under 16 år): 635-490 kr (inklusive serviceavgift)
(Vid grupper om minst 4 personer eller mer appliceras en automatisk rabatt på 100 kr per biljett)

Övrigt
Rekommenderad ålder +5 år
Presenteras av
Kultur for folket

Information