Hoppa till huvudinnehållet
Torsdag 15 augusti 2024
17:30
UKK - Restaurangen/Uteserveringen
  • Musik
  • Sommar

Ebba Åsman

I samarbete med Uppsala Jazz Club presenterar vi den kritikerrosade trombonisten, låtskrivaren och producenten Ebba Åsman som framför musik från sitt andra album Be Free.

Ebba Åsman har turnerat världen över med såväl jazz- och funkband som pop- och rapartister. Under sin karriär har hon besökt allt från svettiga källarlokaler till de mest välrenommerade konserthusen i Europa, bland annat konserthuset i Berlin, Ronnie Scotts jazz club i London och North Sea Jazz Festival i Rotterdam.

Förra året släppte hon sitt andra album ‘Be Free’, som är en korsbefruktning av jazz och hiphop – men för henne själv är genrebenämningar mer eller mindre ointressant. Istället handlar det om, som titeln också antyder, att få vara fri i sitt skapande och inte låta sig begränsas av varken sina egna eller andras uppfattningar om vad jazzmusik ska vara.

“Det här albumet tog form när jag kände att jag ville distansera mig från omvärldens distraktioner, förväntningar och krav. När jag vände mig inåt kom jag närmare mina egna idéer, min intuition och vad jag ville förmedla. I en värld där tempot är högt och samhällets boxar snäva kan det vara svårt att känna att man är fri. Att frigöra sig från den känslan är vad jag försökt åstadkomma med ‘Be Free’”, säger Ebba själv om albumet.

”Det som griper tag är att musiken befinner sig i en skärningspunkt mellan flera musikaliska världar. Jazz som möter modern soul och hiphop. Atmosfär som möter det jordnära. Åsman har skapat sig en egen välplanerad musikalisk korsning.” skrev magasinet Lira i sin hyllande recension.

Line-up:

Ebba Åsman – trombon, sång
Anna-Greta Sigurdardottir – keys, synthar
Tomas Sjödell – elbas
Sebastian Ågren – trummor

Konserten är en del av Sommar på UKK. Hela programmet hittar du på ukk.se/sommar.

Datum & tid

15 augusti 2024 17:30

Biljettpris

Fri entré

Presenteras av
Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Uppsala Jazz Club

Information