Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 1 april 2023
10:00
UKK - Stora salen
  • Barn

Nassim Non Stop 1/4

Nassim är tillbaka på UKK och denna gång tar han dig med in i sagornas värld! Sångerskan Annika Herlitz (Elsa i Frost) kommer, Bland drakar och dragqueens kommer, vi bygger en modelljärnväg, kör familjedisco och fixar konstworkshop. Kommer du?!

En heldag i sagornas värld!

Från scenen hör du kända sånger från älskade sagor och filmer med Nassim och gästartisten Annika Herlitz. I restaurangen blir det mysiga aktiviteter och minibrunch och längst upp i huset bjuder vi in till en spännande sagostund! Kom gärna uppklädd till din bästa sagofigur – eller till vad du vill i dina mest fantasifulla favoritkläder.

Konsert med filmfavoriter

Vi är stolta att presentera dagens gästartist – sångerskan Annika Herlitz! Många är vi som känner till henne från Frost-filmerna, där hon gör den svenska rösten till snödrottningen ”Elsa” och sjunger det minst sagt välkända ledmotivet ”Slå dig fri”. Ni vet väl att Nassim är rösten bakom snögubben ”Olof” i samma filmer?! Annika har också medverkat i massor av musikaler och tävlat i Melodifestivalen. Kom och njut av kända låtar och se vad hon, Nassim och bandet hittar på tillsammans på scen!

Sagostund med Bland drakar och dragqueens (från 3 år)

I vår mysiga lounge på plan 7 har vi förberett för en spännande sagostund. Dagens berättare är ingen mindre än Björta från Bland drakar och dragqueens!

Det blir två sagostunder under förmiddagen:

  • kl. 10.30
  • kl. 11.30

Längd: cirka 40 minuter. Begränsat antal platser. Föranmälan i biljettkassan från kl. 10.00 samma dag, först till kvarn. Max en vuxen per barn/familj som deltar.

Om Bland drakar och dragqueens
Läsandet minskar bland barn och unga idag. Samtidigt ökar mobbing och utanförskap. Det vill Bland drakar och dragqueens ändra på! Varje sagostund är en färgsprakande konfettibomb där dragshowens glamour möter sagornas värld. Det blir ett unikt möte som lockar till läsande och visar att alla människor får vara som de vill. Med hjälp av engagerande scenkonst och inkluderande pedagogik blir publiken till aktiva deltagare som får sjunga, dansa, fantisera och uttrycka sig fritt! Bland drakar och dragqueens är ett prisbelönt teatersällskap med kända svenska dragartister som sedan 2017 turnerar  runt hela Sverige med sina uppskattade och uppmärksammade sagostunder.

Följ den magiska modelljärnvägen!

Se och upplev fantastiska modelljärnvägar och miljöer från Uppsala förr i tiden, testa att vara lokförare för ett modelltåg och bygg egna tågbanor tillsammans med Upplands Modelljernvägsförening.

Bibblan rullar in på UKK

Bibliotek Uppsala kommer rullandes till UKK på sina fina bibliotekscyklar Bibbi och Pocket och parkerar inne i foajén. Med sig har de massor av sagor – klassiker och nya, från olika delar av världen och på olika språk. Möt kunniga och engagerade barnbibliotekarier och passa på att låna böcker, få lästips och prata om läsning och litteratur för barn! Dessutom blir det sagoquiz och tio bokpaket lottas ut som vinst.

Kreativ sagofigurverkstad

Kom och rita, klipp och klistra din egen sagofigur eller ett sagoland! Konstpedagogerna Cornelia och Madelene finns på plats och hjälper er att komma i gång. Vi har papper, pennor och saxar och av detta kan du göra ett pop-up-kort som du får ta med dig hem! Du som deltar behöver kunna hantera sax och penna – och ha en livlig fantasi! Föräldrar deltar och hjälper sina barn.

Familjedisco med DJ Choco Canel och kulturskolan

Vår favorit-DJ Choco Canel spelar sagolikt bra hits och i dag är det danselever och pedagoger från Uppsala kulturskola som sätter fart på dansgolvet och visar enkla koreografier för alla att hänga med i!

Hoppborg inomhus?!

Självklart! Hoppborgen är tillbaka! Tänk på att medföljande vuxna är ansvariga för sina hoppande barn. Hoppa lugnt!

Mer skoj i huset!

Dessutom fyller vi på med aktiviteter, lekar, spel och en och annan överraskning

Restaurang & café

Restaurangen har öppet kl. 10–13 med familjevänlig minibrunch och fika. Resten av dagen är det öppet med fikaservering.


Program och information

  • 10.00–15.00 UKK är öppet för Nassim Non Stop-besökare.
  • 10.00–13.00 Aktiviteter, DJ och happenings i Sal D.
  • 10.00–13.00 Restaurangen är öppen och serverar en familjevänlig minibrunch och fika. Caféservering övriga tider.
  • 13.00–ca. 13.45 Konsert “Nassim Non Stop” i Stora salen.
  • ca. 14.00–15.00 “Efterhäng” i Sal D, träffa Nassim, Annika och musikerna.

Obs! Kl. 10.00–15.00 är huset bara öppet för Nassim Non Stop-besökare. För att komma in krävs en biljett. Alla aktiviteter och konserten i Stora salen ingår i biljetten. Mat och dryck ingår ej, men finns att köpa i restaurangen.

Med reservation för ändringar.

Datum & tid

1 april 2023 10:00

Längd
Konsertlängd: cirka 45 minuter. Huset har öppet kl. 10–15.
Biljettpris

Vuxen: 175 kr
Barn 3-100 år: 175 kr
Barn 0-2 år: Fri entré men biljett krävs. Dessa bokas endast via biljettkassan 018-727 90 00 och finns i begränsat antal. Ingen plats ingår, barn sitter i medföljande vuxens knä.

Nassim Non Stop:  4/3, 1/4, 29/4, 26/8, 21/10, 2/12
Biljetter till alla datum finns på ukk.se/nassim

Övrigt
Fotograf Nassim: Leo Josefsson/House of Wizards
Presenteras av
Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Nassim Al Fakir, Annika Herlitz, Bland drakar och dragqueens, DJ Choco Canel, Upplands Modelljernvägsförening, Bibliotek Uppsala, Uppsala kulturskola

Information