Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 10 oktober 2020
19:30
UKK - Stora salen
  • Musik

Yiorgos Fakanas & Guthrie Govan Music Project

Uppsala Internationella Gitarrfestival presenterar Yiorgos Fakanas & Guthrie Govan Music Project.

Guthrie Govan har kallats gitarristernas gitarrist. När han klev in på den internationella musikscenen med soloalbumet Erotic Cakes riktades omvärldens ögon omedelbart mot den välartikulerade britten med sin närmast obegränsade spelförmåga.

Han hänförde publiken på Uppsala Internationella Gitarrfestival 2012, då med sitt band Aristocrats. Nu är han tillbaka, den här gången tillsammans med extremvirtuose basisten Yiorgos Fakanas, lyhörde keyboardisten Dimitris Sevdalis och den suveräne trumslagaren Menios Pasialis. Tillsammans är de en sensation!

Yiorgos Fakanas är Greklands mest hyllade basist. Han har dessutom skapat musik till sceniska föreställningar och filmer och har gett ut en lång rad kritikerrosade album, både i eget namn och tillsammans med andra. Han har samarbetat med internationella namn som Dave Weckl, Mike Stern, Frank Gambale, Dennis Chambers, Anthony Jackson och många, många fler. Han är också en efterfrågad pedagog och har skrivit inte mindre än 18 böcker om basspel och musikteori. Under de senaste åren har han spelat för utsålda hus, bland annat på Cotton Club i Tokyo, Art Center i Seoul och anrika 55 Bar i New York.

Med grupper som The Aristocrats, Asia, GPS, The Young Punx, The Fellowship, och soloprojekt som Erotic Cakes har Guthrie Govan alltid varit i musiken frontlinje. Under de senaste åren har han framförallt samarbetat med Steven Wilson, gitarrist och sångare i Porcupine Tree och filmmusikkompositören Hans Zimmer som gjort musik till storfilmer som Pirates of the Caribbean, Gladiator, The Dark Knight-trilogin, Inception, Interstellar och många fler. Guthrie Govan är också en av gitarrvärldens mest efterfrågade pedagoger. Förutom clinics och workshops runt om i världen är han knuten till Brighton Institute of Modern Music.

Konserten säljs både separat och som paket tillsammans med biljett till Clinic med Guthrie Govan Music Project som äger rum 10 okt kl 18.00.
Dörrar öppnas till Clinic ca 30 min innan starttid. Längd ca 60 min.
Paketet säljs endast via UKK:s biljettkassa 018 727 90 00.

Datum & tid

10 oktober 2020 19:30

Längd
Cirka 1 timme och 30 minuter
Biljettpris

Ordinarie endast konsert : 420 kr (inklusive serviceavgift)

Ordinarie konsert + Clinic Guthrie Govan Music Project: 620 kr (inklusive serviceavgift) Bokas endast via biljettkassan på telefonnummer 018 727 90 00

Arrangör
Uppsala Internationella Gitarrfestival

Information