Hoppa till huvudinnehållet

Uppsala Internationella Gitarrfestival

För tjugonde gången bjuder vi på en lustfylld festival full av världens musik med gitarren i centrum. Välkommen till festen!

Invigt år 2003, har festivalen vuxit till den självklara mötesplatsen för gitarren och lockat många fina artister samt etablerat sig som ett av Skandinaviens mest inflytelserika evenemangen i sitt slag. Nu är vi redo att fira vårt 20-årsjubileum med ett underbart program!

”Det blir en line-up av musiker från flera världsdelar och flera svenska stjärnor med toppklassiga framträdanden!”

Klaus Pontvik

Festivalpass

För dig som vill uppleva den fullständiga festivalkänslan finns det möjlighet att köpa Festivalpass. Det perfekta valet för den sanna gitarrdyrkaren som vill närvara på hela eller stora delar av festivalen.

Dessa pass gäller:

Contuttipasset: tillträde till alla pedagogiska aktiviteter samt konserter alla dagar.
Pass torsdag: tillträde till alla pedagogiska aktiviteter samt konserter den dagen.
Pass fredag: tillträde till alla pedagogiska aktiviteter samt konserter den dagen.
Pass lördag: tillträde till alla pedagogiska aktiviteter samt konserter den dagen.

Tillhörande biljetter till givna konserter skickas i efterhand per mail. Festivalband hämtas sedan upp vid ankomst till festivaldesken på Uppsala Konsert & Kongress. Festivaldesken är öppen alla festivaldagar från kl 9-19.

Pedagogiska aktiviteter

En viktig del av festivalen utöver alla konserter är de pedagogiska aktiviteter där vi får ta del av härliga möten, inspirerande workshops, mastarclasses och insiktsfulla samtal!

Konserter & konsertpass

I listan nedan kan du läsa mer om konsertprogrammet samt köpa lösbiljetter till enskilda konserter eller det prisvärda Konsertpasset. Konsertpasset ger dig inträde till fler konserter på samma dag och finns tillgängligt för fredag och lördag.

Observera att invigningen för festivalen äger rum i Universitetshusets aula. Resterande program under festivalens första dag (28 september) äger rum både på UKK samt Katalin. Dag två och tre (2930 september) äger rum endast på UKK.

Mer om festivalen