Hoppa till huvudinnehållet

Väskförbud

Polisen har 2023-11-01 beslutat att införa väskförbud på större evenemang. För UKK:s del innebär förbudet att väskor större än 20x30 cm inte får tas med in i salarna.

Sidan uppdaterades 2023-11-14

Det är inte tillåtet att ta med jackor eller större väskor in i våra salar. Väskor som är mindre än ca 20×30 cm (ungefär som ett A4-papper) går bra att ta med sig in i salen.

Lämna gärna stora väskor och ryggsäckar hemma. Om du behöver ta dessa med dig till UKK ska de hängas in i vår bemannade garderob eller låsas in i anvisade skåp. Den bemannade garderoben kostar 20 kr för jackor och 20 kr för väskor. Skåp och obevakade galgar är gratis att använda.

OBS! Vi uppmanar dig som ska besöka ett evenemang på UKK att vara uppmärksam på information på ukk.se och i informationsmail. Med anledning av det förhöjda säkerhetsläget i landet kan åtgärder och regler för väskor variera från evenemang till evenemang.

Mer information om väskförbudet finns på Polisens hemsida:

Informationen uppdateras löpande.

Information in English

As of November 1 2023, the Swedish Police Authority has implemented a bag ban on all major public events including concerts, sporting events and conferences. The decision is due to the current security level. The ban applies to bags larger than 20×30 cm. Bags covered by the ban can be left in our cloakroom.

Mer information