Hoppa till huvudinnehållet

Vi minns Ola Carlsson

Mångårig ordförande i UKK:s vänförening och drivande i att förverkliga ett musikens hus i Uppsala. Ola Carlsson har gått bort i en ålder av 92 år.

”Musiken i Uppsala har fått ett lyft med UKK under de här 10 åren. UKK har blivit en symbol för det dynamiska Uppsala. Ett landmärke öster om ån. Ett hem för musiken. Jag är glad och tacksam för att få vara med här i dag och fira UKKs 10-årsjubileum i detta fina konserthus.

Det är min önskan att ledningen fortsätter ett arbete där kvalitet och mångfald i det musikaliska utbudet alltjämt ska vara ledstjärna.”

Ola Carlsson, ur tal vid Uppsala Konsert & Kongress 10-årsjubileum

Vi som arbetar på UKK minns Ola med värme. Hans glädje vid varje konsertbesök (som var många, många, många) och hans uppmuntrande ord till oss i personalen. Hans nyfikenhet på det nya och hans brinnande engagemang för musiken, för kulturen och för Uppsala.

Ola Carlsson arbetade aktivt och drivande för att ett hem för musiken skulle bli verkligt i Uppsala. Han såg till att Musikens Hus Vänner bildades och var under hela 22 år föreningens hårt arbetande ordförande.

Ett innerligt tack för allt du gjort för konserthuset och musiken.
Vi minns dig med värme!

Uppsala Konsert & Kongress