Romeo och Julia – Tjajkovskijbaletten
Tjajkovskijbaletten från S:t Petersburg presenterar William Shakespeares berömda kärleksdrama.Tjajkovskijbaletten från Alexandrinskijteatern i S:t Petersburg presenterar William Shakespeares välkända berättelse om Romeo och Julia i en helt ny färgstark tappning, med fantastisk musik skriven av mästerkompositören Pjotr Illjitj Tjajkovskij. Gör dig redo att försjunka i den klassiska ryska balettens magiska atmosfär!
Följ med till 1400-talets Verona i Italien, där den omöjliga kärlekshistorien mellan två unga älskande från de rivaliserande familjerna Montague och Capulet utspelar sig. Under en bal möter Romeo den betagande Julia för första gången, och blir mot allt bättre vetande handlöst förälskad till den grad att han från den stunden inte längre kan föreställa sig ett liv utan henne. Och känslorna är ömsesidiga – i skydd av nattens mörker svär de varandra evig kärlek och trohet, men den allt mer infekterade familjefejden skiljer de älskande åt som en avgrund. Och den ska visa sig bara kunna övervinnas genom ett martyroffer.
Historien om Romeo och Julia lever dock vidare i allas våra hjärtan, liksom deras odödliga kärlek!
- Datum & tid
- Längd
- Cirka 2 timmar
- Biljettpris
Ordinarie: 435 kr (inklusive serviceavgift)
Studerande: 380 kr (inklusive serviceavgift)
Barn under 12 år: 275 kr (inklusive serviceavgift)- Presenteras av
- Tchaikovsky-Ballet
- Medverkande
- Tjajkovskijbaletten
Upptäck något nytt

Skivrelease: Giresta 35 år

Ni hör vad jag tänker – Katrin Sundberg

Peptalk

The Tree Gees – legend of The Bee Gees

Galakonsert – Tárrega och världsmusiken i fokus

Brynolf & Ljung – Stalker

Uppsala Kammarorkester – Strålande sopran

Jonas Egholm

Uppsala Kammarorkester – Nordisk final

Linnékvintetten – Klingande Gästspel

Teodor Wolgers

Al Pitcher – Tid för skratt

Lunchkonsert – Banne mej!

Barbro Barbro

Festivalkväll på Katalin

ULV möter Dreamers’ Circus

Uppsala Kammarorkester – Chaplins Modern Times

Uppsala Kammarorkester – Ludde B

Stochelo & Mozes Rosenberg Trio feat Antoine Boyer
