Hoppa till huvudinnehållet

Information ang. coronavirus/covid-19 och evenemang som påverkas

Regeringen har beslutat att följa Folkhälsoinstitutets rekommendation och begränsa allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Uppsala Konsert & Kongress kommer därför att ställa in eller flytta evenemang under den närmsta tiden.

A summary of this page is available in English.

Denna sida uppdaterades 2020-06-22 kl. 10.58

UKK håller stängt för publik verksamhet till och med söndag 31 juli med anledning av coronavirus. Som en följd av den ökade belastningen ber vi om förståelse för att handläggningstiden för bl.a. återbetalningar är längre än vanligt. Vi eftersträvar att tillsammans med vår biljettpartner Tickster sköta återbetalningar skyndsamt och behandlar ärenden i datumordning.

Vi undersöker möjligheterna att boka om evenemangen till datum längre fram i tiden och har intensiv kontakt med arrangörer och artister. Information om vilka evenemang som kommer att påverkas uppdateras löpande.

I nuläget prioriterar vi på UKK att agera i enlighet med regeringsbeslutet och göra det vi kan för att förhindra smittspridning genom att ställa in, flytta eller förändra evenemang. 

Vi ber om våra besökares, vår publik, våra arrangörer, artister och samarbetspartners tålamod och förståelse för att vi i nuläget inte har svar på alla era frågor. I denna mycket speciella situation behöver vi tid för att hantera den stora omställningen detta innebär för verksamheten.  
 
Biljettköpare kommer att informeras via e-post. Denna sida kommer uppdateras löpande.  

FAQ

Varför begränsar ni evenemang?  
Regeringen har beslutat att följa Folkhälsomyndighetens rekommendation och begränsa sammankomster och offentliga tillställningar för att förhindra smittspridning av det nya Cornaviruset. Uppsala Konsert & Kongress kommer därför att ställa in eller flytta evenemang under den närmsta tiden. 

Vilka evenemang berörs av begränsningen?  
Evenemang med över 50 gäster. Även mindre evenemang som pågår parallellt med varandra eller evenemang där riskgrupper förväntas utgöra en stor del av publiken. Information om vilka evenemang som berörs uppdateras löpande nedan. Biljettköpare informeras också via e-post.

 • Lördag 14 mars: Smokie – the Golden Hits Tour
  Konserten flyttad till 26 oktober kl. 19.30.
  Behåll din biljett – den gäller även till det nya datumet!
 • Söndag 15 mars: Bamse & Lova
  Båda föreställningarna (kl. 11.00 och kl. 14.00) flyttade till den 7 november (tidigare 7 juni). Behåll din biljett – den gäller även till det nya datumet.
 • Lördag 21 mars: Jonas GardellQueen of f*cking everything – SOLO
  Evenemanget flyttat till 11 september kl. 19.30. Observera ny tid! Behåll din biljett – den gäller även till det nya datumet. Biljettköpare har informerats via e-post.
 • Söndag 22 mars: VinoKilo
  Vi arbetar tillsammans med arrangören för att hitta nytt datum.
 • Söndag 22 mars: Bo Kaspers Orkester23:55 Hjärtat håller takten
  Evenemanget flyttat till 25 september kl 19.30. Observera ny tid! Behåll din biljett – den gäller även till det nya datumet. Biljettköpare har informerats via e-post.
 • Tisdag 24 mars: Özz Nûjen & Måns MöllerVärldens Historia
  Evenemanget flyttat till 19 augusti kl. 19.30. Beslut om evenemanget kommer att genomföras 19 augusti kommer i slutet av sommaren. Behåll din biljett – den gäller även till det nya datumet. Biljettköpare har informerats via e-post.
 • Torsdag 26 mars: Fredrik LindströmMänskligheten
  Evenemanget flyttat till 8 september 2020. Behåll din biljett – den gäller även till det nya datumet. Biljettköpare har informerats via e-post.
 • Söndag 29 mars: Solskensorkestern jubileums- och vårkonsert
  Evenemanget flyttat till 1 november. Behåll din biljett – den gäller även till det nya datumet. Biljettköpare har informerats via e-post.
 • Fredag 3 april: A la Maud – Dold Agenda
  Evenemenget flyttat till 4 september. Behåll din biljett – den gäller även till det nya datumet. Biljettköpare har informerats via e-post.
 • Fredag 3 april: Thank you for the music
  Evenemanget flyttat till 23 mars 2021. Behåll din biljett – den gäller även till det nya datumet. Biljettköpare har informerats via e-post.
 • Fredag 3 april: Fellini 100 år!
  Evenemanget flyttat till 4 oktober. Behåll din biljett – den gäller även till det nya datumet. Biljettköpare har informerats via e-post.
 • Lördag 4 april: Uppsala Blåsmusikfestival
  Evenemanget är flyttat till 18 april 2021. Behåll din biljett – den gäller även till det nya datumet. Biljettköpare kommer att informeras via e-post.
 • Söndag 5 april: 1900 – En audiovisuell föreställning
  Evenemanget flyttat till 22 december. Behåll din biljett – den gäller även till det nya datumet. Biljettköpare har informerats via e-post.
 • Torsdag 9 april: Molly Sandén
  Båda konserterna (kl. 15.30 och kl. 19.30) flyttade till 4 oktober 2020. Behåll din biljett – den gäller även till det nya datumet. Biljettköpare har informerats via e-post. Den lokala arrangören Brink & Berger har gått i konkurs. Vi vet i dagsläget inte om konserterna kommer att genomföras. Vi får besked om detta i slutet på sommaren.
 • Torsdag 16 april: Johanna Nordström – Ring polisen
  Evenemanget flyttat till 29 november 19.00. Behåll din biljett – den gäller även till det nya datumet. Biljettköpare har informerats via e-post.
 • Lördag 2 maj: MEN GUD! – Magnus Betnér är den allsmäktige
  Evenemanget flyttas till 20 september. Behåll din biljett – den gäller även till det nya datumet. Biljettköpare informeras via e-post.
 • Lördag 9 maj: MovEat Food walk Uppsala
  Evenemanget är flyttat till 22 augusti. Biljettköpare är informerade av arrangören MovEat Group AB.
 • Lördag 9 maj: Revolve Fiction på UKK:
  Andreas Hiroui Larsson – Seduced by (a) last year
  Kelly Jayne Jones – Multiple dimension initiates part III
  Transcendence
  Revolve flyttas till maj 2021. Exakt datum uppdateras så snart allt är klart. Biljettköpare kommer att informeras via e-post.
 • Lördag 9 maj: Chris Kläfford
  Evenemanget flyttas till 19 oktober. Behåll din biljett – den gäller även till det nya datumet. Biljettköpare informeras via e-post.
 • Söndag 10 maj: Ale Möllers Xenomania
  Evenemanget flyttas till 23 april 2021 .Biljettköpare informeras via e-post.
 • Söndag 10 maj: Pugh – JA DÄ Ä DÄ! 50 ÅR
  Evenemanget flyttas till 9 januari 2021. Behåll din biljett – den gäller även till det nya datumet. Biljettköpare informeras via e-post. Den lokala arrangören Brink & Berger har gått i konkurs. Vi vet i dagsläget inte om konserten kommer att genomföras. Vi får besked om detta i slutet på sommaren.
 • Lördag 16 maj: Till Hasse & Tage – En musikalisk resa
  Konserten flyttas till 27 oktober. Behåll din biljett – den gäller även till det nya datumet. Biljettköpare informeras via e-post.
 • Söndag 31 maj: Svansjön med St. Petersburg Ballet Theatre
  Evenemanget flyttas till 29 augusti. Behåll din biljett – den gäller även till det nya datumet. Biljettköpare informeras via e-post.
 • Fre-lör 21-22 augusti: Uppsala Vin & Deli
  Evenemanget flyttas till 26-27 mars 2021. Behåll din biljett – den gäller även till det nya datumet. Biljettköpare har informerats via e-post.
 • Måndag 24 augusti: Tommy Körberg & Bohuslän Big Band
  Evenemanget flyttas till 26 februari 2021. Behåll din biljett – den gäller även till det nya datumet. Biljettköpare informeras via e-post.

  Information om vilka evenemang som berörs uppdateras löpande.

Blir det ingen konsert/inget evenemang?
I första hand försöker vi boka om evenemanget till ett datum längre fram i tiden. Går inte det blir evenemanget helt inställt. Biljettköpare kommer att få information via e-post så snart vi har besked. Mindre evenemang genomförs som planerat om inget annat meddelas. Vi kommer också att uppdatera information på denna sida.

Vad gäller vid evenemang som flyttas till nytt datum? 
Håll koll på biljetten – din köpta biljett gäller till det nya datumet! Håll också utkik i inkorgen, vi kommer kontakta dig med mer information kring just ditt flyttade evenemang. Du kan även kontakta oss på e-post: biljettkassa@ukk.se eller telefon: 018 727 90 00, mån-fre 10-15.

Återlösen av biljetter vid inställt evenemang?   
Vi återlöser alla biljetter till inställda evenemang. Har du köpt biljett via ukk.se kommer återbetalningen ske automatiskt. Har du köpt biljett över disk behöver du ta kontakt med vår biljettkassa. Vi återlöser hela biljettsumman, men inte det som kallas serviceavgift. Denna avgift täcker delar av den administration och det arbete som görs av vår biljettpersonal.  

Återlösen av biljetter till ej inställda eller flyttade evenemang?   
Nej, vi kommer inte återlösa biljetter på grund av oro eller andra individuella skäl. Vi rekommenderar istället att sälja dina outnyttjade biljetter vidare och att då utnyttja den säkra tjänsten Tickster Resale för att hantera transaktionen. Notera att Tickster Resale endast gäller onumerade evenemang.

När får jag pengarna tillbaka?  
I nuläget ber vi om er förståelse för att det som normalt tar 3-5 bankdagar tar längre tid. Vi eftersträvar att tillsammans med vår biljettpartner Tickster sköta återbetalningar skyndsamt och hanterar evenemangen i datumordning.

Vad gör UKK för att förhindra smittspridning?   
Vår högsta prioritet är att säkerställa att vi följer lagar och direktiv från regering och myndigheter.   

Vi jobbar intensivt med att genomlysa alla evenemangsdagar och säkerställa att vi agerar på rätt sätt. 

Vi har ställt ut handsprit på toaletter och flera platser i huset, bl.a. restaurangen. 

Vi har stängt av våningsplan 3 och uppåt i huset när det inte pågår evenemang, för att kunna prioritera städning av de allmänna utrymmena på plan 1 och entréplan.

Vi uppmanar alla våra besökare att informera sig via säkra källor och följa de direktiv som finns där, inte minst: Stanna hemma om du känner sig sjuk!

Vi ber om ditt tålamod!   
Vi ber om våra besökares, vår publik, våra arrangörer, artister och samarbetspartners tålamod och förståelse för att vi i nuläget inte har svar på alla era frågor. I denna mycket speciella situation behöver vi tid för att hantera den stora omställningen detta innebär för verksamheten.

Håll dig uppdaterad!

Vi uppmanar våra besökare att hålla sig uppdaterade via säkra källor och officiella kanaler:  
Folkhälsomyndigheten
Krisinformation.se
1177.se

Allmänt förebyggande åtgärder mot smitta:  

 • En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
 • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
 • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.
 • Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.

Kontakta UKK