Hoppa till huvudinnehållet

Hitta hit och tillgänglighet

Det är lätt att hitta hit. Vi ligger centralt i Uppsala, bara några minuters promenad från resecentrum och med flera busslinjer intill entrén. Har du särskilda önskemål angående tillgänglighet i samband med ditt besök? Kontakta oss!

Hitta hit

På denna sida hittar du adresser och kartor.

Kommunikationer

Resecentrum, busshållplatser, parkeringar och hotell ligger inom gångavstånd från Uppsala Konsert & Kongress. Flera tåg- och busslinjer anknyter Uppsala med resten av landet och regionen, Arlanda nås på 18 minuter med tåg, till Stockholms Central tar det dryga halvtimmen. Pendeltågslinjen kör hela sträckan Gävle-Uppsala-Älvsjö. Via E4 och andra större trafikleder tar du dig med bil och buss till centrala Uppsala.

Buss- och tågtrafik

UL, Upplands lokaltrafik (buss+pendeltåg), SL Storstockholms lokaltrafik (pendeltåg), SJ (fjärrtåg).

Parkering

Parkeringsplats för personer med rörelsenedsättning finns utanför Uppsala Konsert & Kongress mot Storgatan. Då krävs särskilt parkeringstillstånd för utfärdat av Transportstyrelsen. UKK har ingen övrig besöksparkering, men det finns parkeringshus och parkeringsplatser på gångavstånd. Närmaste är Centralgaraget. Det finns också parkering i Kvarnens parkeringshus, Svava, S:t Per Gallerians garage samt på Österplan. Mer information om parkering finns hos Uppsala Parkering.

Tillgänglighet

Vi arbetar hela tiden för att göra ditt besök hos oss till en minnesvärd upplevelse. Har du särskilda önskemål i samband med ditt besök? Kontakta oss! Plan- och byggnadsnämnden skriver i ett utlåtande bland annat att:

”Den orienterande skyltningen i byggnaden är avsevärt förbättrad på ett genomgående konsekvent sätt. Tydlig vägvisning finns till viktiga funktioner i byggnaden såsom till informationsdisk, hiss, garderob, WC, RWC och till konsert- och kongressalar. Ett nytt skyltprogram har tagits fram och som bygger på symboler i svart eller vitt för en så bra kontrast som möjligt. Skyltarna är nu större och fler än tidigare med lättförståeliga symboler, vilket gör dem tydliga och lätta att upptäcka. ”

Rullstol

Stora salen och Sal B har båda plats för fyra rullstolar. Uppsala Konsert & Kongress har en rullstol som kan lånas ut.

Hiss

Det finns hiss till samtliga salar, foajéer och konferensrum.

Hörslingor, IR- och magnetslingor

I samtliga konsertsalar finns hörslingor. I Stora salen, i de bakre raderna i Sal B och i Sal C finns magnetslinga för egen hörapparat. Magnetslinga finns även i biljettkassan och i konferensrum 3.

I Sal D vid anvisade platser och i de främre stolsraderna i sal B används infraröd sändare. Du får låna mottagare i receptionen. För att få bästa mottagning av både magnet- och IR-slinga så bör du undvika sittplatser vid vägg, bakom pelare samt i loger.

Taxitelefon

Gratis taxitelefon finns i entrén mot Vaksala torg.

Låna handsändare för dörröppning

Handsändare för automatisk dörröppning av konferensrum på plan 3 finns i receptionen på plan 2.

Toaletter

RWC-toaletter med bredare dörrar finns på alla våningsplan. På entréplanet finns RWC:n vid entrén mot Vaksala torg.

Ladda ner pdf för utskrift

Kontakta oss

 • UKKs fasad i närbild

  Möten & event bokning

  Bokning av konferens, kongress, möten, affärslunch och mässor.
  018 727 90 20
 • UKKs fasad i närbild

  Reception och biljettkassa

  Kundtjänst, biljetter och information via telefon och mejl tisdag-fredag 10.00-14.00. Du kan också köpa biljetter via ukk.se - dygnet runt, alla dagar.
  018 727 90 00