Hoppa till huvudinnehållet

Utställning av bilar

Det är möjligt att presentera bilar både på scener och mässytor hos oss. Med flexibla lösningar är möjligheterna stora att anpassa lokalerna för bilvisning efter just dina behov.

Det är möjligt att presentera bilar på scenen i Stora salen, i Sal D, på uteserveringen eller vår utescen. I Stora salen på plan 6 kan 1 120 personer träffas för konferenser, kongresser, event, föreläsningar, utbildningar, lanseringar och musikupplevelser. Sal D är vår utställningshall och bankettsal på entréplan. En flexibel lokal med nästintill obegränsade möjligheter. Skenor i taket gör att lokalen kan delas in i mindre sektioner med hjälp av draperier och skapa ”rum i rummet”. Stora, mångsidiga ytor ger kreativiteten fritt spelrum.

Uppsala Konsert & Kongress ska godkänna ritning med placeringen av bilar senast en månad innan genomförandet. För att presentera en bil i huset krävs det alltid att lastfördelade plattor används under hjulen. Observera att inga tunga fordon får köra på markytan i direkt anslutning till entréerna.

Personbil på scenen i Stora salen

I Stora salen finns det möjlighet att presentera en personbil på scenen.
Lastfördelande plattor med minimimått: bredd 40 cm, djup 40 cm, tjocklek 1 cm måste användas under
hjulen vid uppställningsplatsen och mattor placeras under däcken. Maxvikt på fordon är 2 000 kg.
För att transportera en personbil in på scenen i Stora salen måste bilen genom vår lastport och få plats i lasthiss.

Lastport: Bredd 282 cm, höjd 221 cm
Lasthiss: Bredd 199 cm, höjd 249 cm, djup 550 cm
Scendörr: Bredd 175 cm

Presentera flera bilar i Sal D

I Sal D finns det möjlighet att presentera flera bilar. Bilarna körs in genom mittendörren mot Vaksalatorg.
I de delar av Sal D där det finns golvvärme kan bilar inte placeras utan endast transporteras. Golvvärme finns i Vaksaladelen och i restaurangdelen, från glasfasad och till pelarna i respektive del av salen.
Lastfördelande plattor måste användas under hjulen vid uppställningsplatsen och mattor placeras under däcken. Dessa ska ha följande minimimått: bredd 40cm, djup 40cm, tjocklek 1 cm.

Mittendörr i Sal D mot Vaksalatorg:
Höjd 233 cm, bredd 240 cm

Presentera bilar utomhus

För att nyttja mark runt Uppsala Konsert & Kongress krävs tillstånd från polisen. Undantaget är vår utescen mot Vaksala torg samt uteserveringen. Eventuell avgift till Uppsala kommun för markhyra kan tillkomma.

Visning på terrassen mot Storgatan

Ytan klarar belastning av maximalt 4,5 ton. Vi rekommenderar att kranbil används vid placering av större fordon på terrassen. Bilarna måste placeras så att de inte blockerar utrymningsvägar från fastigheten.

Visning på utescenen mot Vaksala torg

Utescenen är helt gjuten i betong. Bilarna måste placeras så att de inte blockerar utrymningsvägar från fastigheten. Tomgångskörning får inte ske då fastighetens friskluftsintag är placerat i fasad vid utescenen.
Vi rekommenderar att ramper används när man placerar fordon på utescenen.

Mått utescen: Bredd 33 m, djup 11,2 m
Obs! Plats skall lämnas för utrymning i fasad

Ladda ner pdf för utskrift

Vid uppställning och visning av bilar i eller runt byggnaden ska antal, vikter och placeringar godkännas av Uppsala Konsert & Kongress.

Kontakta oss