Hoppa till huvudinnehållet

UKK presenterar stolt Kite, Sveriges bäst bevarade pophemlighet.

Efterlängtad turné

Kite, bestående av Nicklas Stenemo och Christian Hutchinson Berg, har nått sin nuvarande position på helt egna premisser och genom att alltid gå sin egen väg. Ofta tvärtemot musikbranschens gängse regler. Bilden av dem omgärdas av en integritet och kompromisslöshet vi inte direkt är bortskämda med men som sannolikt har bidragit till att förhöja den känsla av exklusivitet publiken förknippar dem med.

Live är bandet en helhetsupplevelse du omöjligen kan ta del av någon annanstans. Ryktet om deras känsloflödande liveföreställningar har spridits organiskt och i dessa dagar drar de fulla hus mest överallt, vilket säger något om hängivenhet hos den ständigt växande fanskaran. Nu senast på Way Out West fick publikinsläppet till Linnéscenen stängas innan bandet ens gick på scen.

Nicklas Stenemo och Christian Hutchinson Berg skapar musik lika tillgänglig som den är äventyrlig och lika majestätiskt skimrande som den är mörk. Gissningsvis förstärks den pulserande helhetsupplevelse som en Kite-konsert innebär under hösten då duon, direkt hemkomna från två veckors USA-turné, kommer åka ut på sin första regelrätta Sverigeturné på över tio år. 

Kite
Fredag 2 december 2022, 19:30, Stora salen, Uppsala Konsert & Kongress
Läs mer och hitta biljetter ********************************************

 

Hutchinson-Berg dubbelt aktuell på UKK 

Redan i november är Christian Hutchinson Berg aktuell på UKK. Då som kurator och ansvarig för artistbokningar under hybridfestivalen Otherworldly. 

Hutchinson-Berg har lagt ett spännande och dynamisk konsertprogram under festivalen som pågår 2-6 november: Teho Teardo och Blixa Bargeld tillsammans med Malvakvartetten. Alva NotoKlara Lewis och Peder MannerfeltAbul MogardJulia Kent och David CoulterSØS Gunver Ryberg och Puce Mary.

Parallellt med musiken visas också konst runtom i och utanför huset, kurerad av Peder Bjurman. 

Läs mer om Otherworldly här. 

Har du frågor? Kontakta oss

Bilder