Hoppa till huvudinnehållet
Fredag 2 december 2022
19:30
UKK - Stora salen
  • Musik

Kite

UKK presenterar stolt Kite, Sveriges bäst bevarade pophemlighet. Support: Maria W Horn

Kite, bestående av Nicklas Stenemo och Christian Hutchinson Berg, har nått sin nuvarande position på helt egna premisser och genom att alltid gå sin egen väg. Ofta tvärtemot musikbranschens gängse regler. Bilden av dem omgärdas av en integritet och kompromisslöshet vi inte direkt är bortskämda med men som sannolikt har bidragit till att förhöja den känsla av exklusivitet publiken förknippar dem med.

Live är bandet en helhetsupplevelse du omöjligen kan ta del av någon annanstans. Ryktet om deras känsloflödande liveföreställningar har spridits organiskt och i dessa dagar drar de fulla hus mest överallt, vilket säger något om hängivenhet hos den ständigt växande fanskaran. Nu senast på Way Out West fick publikinsläppet till Linnéscenen stängas innan bandet ens gick på scen.

Nicklas Stenemo och Christian Hutchinson Berg skapar musik lika tillgänglig som den är äventyrlig och lika majestätiskt skimrande som den är mörk. Gissningsvis förstärks den pulserande helhetsupplevelse som en Kite-konsert innebär under hösten då duon, direkt hemkomna från 2 veckors USA-turné, kommer åka ut på sin första regelrätta Sverigeturné på över tio år.

Maria W Horn
Maria W Horn är en tonsättare vars minimalistiska strukturer utforskar musikens inneboende spektrala egenskaper och dess påverkan på den mänskliga perceptionen. Hennes fokus är på elektroakustiska format, med en varierad instrumentering som sträcker sig från analoga synthar till kör, stråkinstrument, piporgel och kammarmusikaliska uppställningar. Ofta använder hon digitala syntéstekniker, generativa och algoritmiska processer för att styra klang, stämning och textur.

Tillsammans med Kali Malone startade hon 2015 XKatedral, ett Stockholmsbaserat skivbolag och konsertarrangör med fokus på nutida konstmusik.

Evenemanget har en åldergräns på 13 år.

Datum & tid

2 december 2022 19:30

Längd
Cirka 2 timmar och 15 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 420 kr
Student/Ungdom: 315 kr  (begränsat antal)
MHV: 315 kr

Begränsad sikt/komfort: 315 kr

Övrigt
Åldergräns: 13 år
Presenteras av
Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Maria W Horn, Kite:, Nicklas Stenemo, Christian Hutchinson Berg

Information